Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa nadělila ve druhém čtvrtfinále Hradci 'bůra'. Série se přesouvá do Brna

Na úvodní výhru v prvním čtvrtfinále na ledě Hradce navázala Kometa ještě skvostněji. Ve druhé zápase série na hřiště soupeře nadělila Hradci před jejich diváky dokonce pět gólů. Marek Čiliak přitom vychytal nulu. Série se nyní přesune do Brna.

Hradec podobně jako o den dříve začal aktivním nástupem. První šanci měl po Vincourově akci, který obkroužil branku, Pavlík, ovšem z blízkosti Čiliaka nepřekonal. Domácí navíc velmi brzy hráli přesilovku, při níž musel hostující gólman předvést několik důležitých zákroků, ale celou situaci ustál. Početní převahu si poté zahráli také modrobílí a velmi rychle ji využili. Hruška nabil mezi kruhy Jakubu Orsavovi, jenž ranou po ledě mezi betony Maxwella dal i čtvrtý gól Brna v play-off – 0:1.

O vyrovnání se mohl za dvě minuty postarat Kukumberg, který jel sám na Čiliaka, ale trefil jen jeho beton a volný puk v brankovišti odpálil Baranka do bezpečí. Za další minutu doklepl ránu Vondráčka do prázdné branky Dočekal, ovšem jeho trefa nebyla uznána pro postavení Leoše Čermáka v brankovišti.

Parádní hokej pokračoval. Několik zákroků na obou stranách vzbudilo hodně emocí, avšak zákroky se obešly bez trestů. Až v 16. minutě dostalo Brno po Rákosově sekání opět přesilovku a znovu v ní trestalo. Štencel vystřelil zápěstím z vrcholků kruhů a jeho pokus tečoval do sítě Jan Hruška. Brněnský útočník tak měl prsty i páté brance Komety ve vyřazovacích bojích – 0:2. V závěru třetiny měl ještě dobrou možnost Zámorský, ale Čiliak jeho tvrdý pokus vyrazil.

Kometa do druhé části vstupovala se stejným náskokem jako v prvním dílu série. Úvodní možnost snížit měl v přesilovce po křižném pasu u levé tyčky operující Pavlík, Marek Čiliak se proti jeho střele z první ale bleskově přesunul. Na ledě se opět začalo přiostřovat a k vidění bylo množství vzájemných potyček. Další šanci snížit měl při hře 4 na 4 Rákos, bekhendem ale nenašel místo u tyčky. Další šance přišly až po polovině zápasu. Nejprve Radovan Pavlík dával v brejku žabičku svému jmenovci Filipovi, ten ale kotouč netrefil, a následně Cingel prudkou ranou z levého kruhu mířil jen do Čiliaka.

Domácí mohli na neproměněné šance žehrat, Kometa totiž náskok navýšila. Za čtyřicet sekund od poslední šance Hradce našel Zaťovič křižným pasem Petera Muellera, který forhendem zvedl kotouč nad vyrážečkou Maxwella a mohl se radovat s brněnskými fanoušky – 0:3.

Kometa převzala otěže třetiny a měla i další šance. Nejprve trefil Köhler při svém úniku horní tyč, následně domácí brankář ustál v přesilovce soupeře spršku střel. Největší šanci měla parta kolem kapitána Leoše Čermáka na konci periody, když si Němec vyměnil kotouč s Holíkem, ale ten nakonec před prázdnou brankou promáchl.

Úvodní minuty závěrečné třetiny zajímavé momenty nepřinesly. První možnost měli Brněnští při přečíslení, kdy Erat poslal kotouč Hruškovi, ten si jej stáhl, ale mířil nad branku. Na opačné straně prokličkoval od vlastní modré čáry obranou Brna Chalupa, dostal se až před Čiliaka, ale ten jeho ránu schoval v náručí. Za necelou půlminutu se po křídle prosmýkl Peter Mueller, jehož první zakončení Maxwell vytěsnil, nicméně na dorážku ze vzduchu už nestačil – 0:4.

Poté si ještě oba celky vyzkoušely početní převahu, o výsledku ale bylo již rozhodnuto. Na konci oslabení našel Mallet mezi kruhy Čermáka, ten ale brankáře Východočechů neprostřelil. V samém závěru navíc korunoval povedený výkon Komety svou ranou Tomáš Vondráček, jenž vymetl levou šibenici a uzavřel skóre na 5:0 pro Brno. Marek Čiliak vychytal čisté konto, modrobílí tak na východě Čech zvládli oba duely.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Komentář k zápasu: Kometa Brno

Štítky Kometa, Hradec, čtvrtfinále, výhra, FC Hradec Králové, FC Zbrojovka Brno, Marek Čiliak, Radovan Pavlík, Jan Hruška, Leoš Čermák, Tomáš Vondráček, Peter Mueller, Česko

VIDEO/GÓLY: Kometa nadělila ve druhém čtvrtfinále Hradci 'bůra'. Série se přesouvá do Brna  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.