Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa vstoupila do čtvrtfinále skvěle! V Hradci vybojovala první výhru

Kometa vstoupila do čtvrtfinále nejlépe, jak mohla! V prvním zápase na ledě Hradce Králové dokázala nevyzpytatelného soupeře porazit rozdílem dvou branek a připisuje si důležitý první bod čtvrtfinálového klání.

Třaskavá play-off bitva mezi Hradcem a Kometou konečně vypukla. Prvních deset minut patřilo především domácím hokejistům, kteří logicky chtěli před svými fandy vyvinout co největší tlak. Ten se však Kometě díky obraně a skvělému Čiliakovi podařilo otupit. Dobrou šanci měl Pavlík a také dorážející Chalupa, nicméně brněnský mág byl vždy připraven. Brňané se do útočného tlaku dostávali postupně, hráli velmi takticky a zodpovědně. Čekali na svou šanci a ta přišla po vyloučení Graňáka. Po trase Erat, Hruška doputoval kotouč do brankoviště, kde byl Jakub Orsava a jeho šikovná klička do bekhendu znamenala brněnské vedení - 0:1.

Brňané byli od té doby lepší, soupeře k ničemu nepouštěli a naopak sami několikrát zahrozili. Střely Vondráčka a Malleta ještě gólman Maxwell dokázal pokrýt, ale na jedovku Baranky a tečujícího Jakuba Orsavy už neměl protizbraň - 0:2. Hrálo se od podlahy, souboje se dohrávaly a padaly i menší tresty. Stav se však do konce třetiny nezměnil.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhé třetině. Kometa pečlivě bránila výsledek, i když měla starosti především na začátku, kdy se musela bránit dvěma oslabením v řadě. Brňané se ke střelám moc nedostávali, ale zároveň do ničeho vážného nepouštěli svého soupeře. Tedy až do 34. minuty, kdy jela dvojice domácích na bránu, ale na Smoleňákovu nabídku byl Vincour dlouhý. V 37. minutě už bylo sníženo. Cingelovo nahození zužitkoval před bránou Radovan Pavlík, který se v něm nejlépe zorientoval - 1:2.

Nápor hradeckých hokejistů gradoval v závěru třetiny, velkou šanci měl Smoleňák, jenže Čiliak svůj tým znovu výborně podržel. Poslední dějství začalo několika ošemetnými situacemi před hostující svatyní, ale Rákos s Chalupou nedokázali zakončit ideálně. To se však povedlo na druhé straně. Parádní přihrávku zpoza brány vyslal Hruška a Jakub Orsava mohl slavit hattrick. Maxwella prostřelil mezi betony - 1:3.

O tři minuty později mohlo být v brněnském táboře ještě veseleji. Vondráček táhlou přihrávkou přes půl hřiště našel Dočekala, jehož prudká bomba orazítkovala břevno hradecké klece. Další velkou možnost měl americký snajpr Mueller, ale jeho ránu z mezikruží brankář nadvakrát pokryl. Domácí se samozřejmě snažili dostávat do tlaku a vytvářet si šance, ale hra se často kouskovala, což modrobílé sestavě vyhovovalo.

Pět minut před koncem dostali domácí k dispozici přesilovku, největší možnost dostat Hradec na kontakt měl Koukal, který trefil z dobré pozice tyč. Brňané závěr zápasu bojovali, dřeli, pracovali na maximum a nakonec dokráčeli k prvnímu bodu v sérii.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Kometa Brno

Štítky Kometa, Hradec Králové, čtvrtfinále, výhra, Mountfield Hradec Králové, Brno, Radovan Pavlík, Jakub Orsava, HC Kometa Brno

VIDEO/GÓLY: Kometa vstoupila do čtvrtfinále skvěle! V Hradci vybojovala první výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.