Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa obrala o body lídra! Z Liberce si veze výhru v prodloužení

Brněnští hokejisté odehráli v nedělním odpoledni duel na ledě lídra z Liberce. Úvod utkání patřil domácím, ale Kometu skvělými zákroky držel brankář Karel Vejmelka. Do vedení se dostala jako první Kometa, když se prosadil po pěkně akci Čermáka Dočekal. Na další branky si museli diváci počkat až do třetího dějství, kdy se nejdříve povedlo domácím vyrovnat, ale Barinka rychle vrátil Brnu vedení. Prodloužení si vynutil čtyři minuty před koncem Kvapil, jenž proměnil trestné střílení. V nastavené pětiminutovce byla lepší Kometa, která si díky brance Petra Holíka, jenž dnes slaví sedmadvacáté narozeniny, odvezla ze severu Čech dva body.

Do brněnského brankoviště se postavil po sedmi duelech Karel Vejmelka, který byl v úvodu utkání vytíženějším brankářem. Po čtyřech minutách hry si Liberec zahrál první přesilovou hru. Do dobré šance se dostal po přihrávce Jelínka Lenc, ale v bezprostřední blízkosti nevyzrál na Vejmelku. V oslabení se ke slovu dostala i Kometa. Martin Zaťovič vystihl rozehrávku domácích a dostal se ke střele, která však zamířila jen do boční sítě. Tygři zahrozili v probíhající přesilové hře ještě jednou. Kvapil našel pasem přes šíři hřiště Filippiho, jenž okamžitě zakončoval, ovšem Vejmelka se skvěle přesunul a ještě lépe proti střele zakročil! A brněnský mág v brance musel předvést o několik vteřin později další důležitý zákrok, když vychytal Vlacha, který byl před hostující svatyní osamocen.

Těsně po polovině první periody Kometa vyrovnala se soupeřem krok a začala si vytvářet své šance. Jednou z nich byla akce Martina Zaťoviče, který díky své rychlosti předčil obránce Liberce a z ostrého úhlu vyzkoušel pozornost Willa na přední tyči. V závěru patnácté minuty se blýskl akcí Leoš Čermák. Vondráček vybojoval pro svého kapitána puk v rohu hřiště, ten se prosmýkl na brankovišti přes tři hráče a naservíroval puk Martinu Dočekalovi, jenž zametl puk k pravé tyči liberecké brány - 0:1. Tygři mohli vzápětí odpovědět, ale skvěle chytající Vejmelka vyrazil střelu Stříteského a poradil si i s dorážkou Lence.

Již v první minutě druhého dějství se dostali domácí do přečíslení dva na jednoho, které skvěle zastavil brněnský obránce. Na druhé straně mohl zvýšit vedení Brna Martin Dočekal, ale mířil pouze na hruď domácího brankáře. Severočeši stihli v začátku periody odehrát i druhou přesilovou hru, kterou však obrana v modrém ubránila bez větších potíží. Po polovině utkání se povedlo šelmám uzamknout Kometu v jejím pásmu a hlavní kouč Libor Zábranský musel sáhnout k oddechovému času i přesto brněnská pětice srovnání stavu nedovolila. I Brňané si zahráli druhou přesilovou hru v utkání, ale skóre zůstalo až do konce třetiny na stavu 0:1.

Brněnští na začátek třetí části hry ubránili hned dvě oslabení a následně se sami ozvali. Jmenovitě Leoš Čermák, který se napřáhl na modré čáře, jenže trefil pouze tyč Romana Willa. Liberci se povedlo vyrovnat ve 48. minutě. Radan Lenc nahodil puk od levého mantinelu na brněnskou branku, před kterou puk ještě tečoval Jaroslav Vlach a pryž se dostala za záda Karla Vejmelky - 1:1. Vedení domácím však vydrželo necelé dvě minuty. Petr Holík vybídl Jakuba Orsavu, jenž si nabruslil do útočné třetiny a přesně našel na levém kruhu Michala Barinku, který nekompromisně zakončil puk za přesouvajícího se Willa - 1:2.

Devět minut před koncem mohlo být pro Brňany ještě lépe, když si málem Will srazil Bartejsovu ránu od modré do branky. O několik momentů později se dostala Kometa do úniku dva na jednoho. Martin Zaťovič to vzal na sebe a zamířil do horních pater branky, kde stihl domácí brankář zasáhnout ramenem. Velkou šanci na vyrovnání dostali Tygři čtyři minuty před koncem, kdy rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se ujal Marek Kvapil, jenž naznačil střelu a následně zakončil nechytatelně nad vyrážečku Vejmelky - 2:2. V poslední minutě třetí třetiny se dvakrát prosadil nebezpečně Lenc, ale brněnský brankář klidnými zákroky podržel svůj tým. Ihned po třetí siréně se strhla před brankou Komety potyčka mezi Barinkou a Vlachem, jež skončila nerozhodně.

Prodloužení mohl rozhodnout Michal Gulaši, který dostal skvělou přihrávku od Orsavy, ale Willa nepřekonal. Vadit mu to však příliš nemuselo, jelikož o několik momentů později ujeli Brněnští do situace dva na jednoho, kterou ještě neproměnili, ale dezorientovaného domácího brankáře vzápětí překonal narozeninovou trefou Petr Holík - 2:3. Brněnská Kometa tak vyválčila z ledu prvního Liberce drahocenné dva body.

Foto Petr Zbranek | Zdroj Kometa Brno

Štítky Kometa, Liberec, výhra, FC Slovan Liberec, HC Kometa Brno, Karel Vejmelka, Marek Kvapil, Petr Holík, Martin Dočekal, Roman Will, Česko, přesilová hra, Martin Zaťovič

VIDEO/GÓLY: Kometa obrala o body lídra! Z Liberce si veze výhru v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.