Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa v poslední třetině otočila zápas a porazila Vítkovice 3:1

Kometa v rámci 49. kola Tipsport extraligy přivítala na domácím ledě celek Vítkovic a vyprodaná DRFG arena si užila fantastickou podívanou s parádním závěrem. Hosté sice od poloviny utkání dlouho vedli, pět minut před koncem ale srovnal Jakub Orsava a o necelou minutu později otočil stav utkání Martin Zaťovič. Trefou do prázdné brány pojistil vítězství Martin Dočekal a Kometa si tak upevňuje pozici na pátém místě tabulky.

Svižné páteční utkání začala o něco lépe Kometa. Dobrý pohyb domácích vyústil v první větší příležitost zápasu, když Martin Zaťovič přebruslil hostující obránce, jeho zakončení ale úspěch neslavilo. V šesté minutě přišla největší šance první třetiny. Michal Gulaši napřáhl okamžitě po buly a tečovaný kotouč zazvonil o pravou tyč Bartošákovy brány. Pětatřicet sekund před první sirénou měl na hokejce úvodní gól zápasu Kurovský, který dorážel před brněnskou bránou a už zvedal ruce nad hlavu, Čiliak ale včas srazil betony a zastavil puk v cestě do brány.

Domácí měli také ve druhé části více ze hry, byli to ale hostující hokejisté, kteří se jako první radovali ze vstřelené branky. Rastislav dej a Jakub Lev se vydali do přečíslení dvou proti jednomu a druhý jmenovaný po přesné přihrávce od svého spoluhráče otevřel skóre pátečního utkání - 0:1. Kometa nadále tlačila Vítkovice a ostřelovala Bartošákovu bránu, hostující gólman ale, stejně jako v první třetině, nepustil za svá záda jediný puk.

Kometa se ve třetí třetině hnala za vyrovnáním. Blízko ke gólu měl Mallet, který skvěle tečoval ránu od modré čáry, Bartošák proti jeho pokusu vytasil další dobrý zákrok, následně ale neudržel nervy na uzdě a kopl svou helmu do mantinelu. Rozhodčí jeho kousek ocenili dvouminutovým trestem. Modrobílí hokejisté strávili téměř celé dvě minuty v útočném pásmu, gólmana Vítkovic ale neprostřelili.

V čase 54:40 už DRFG arena mohla explodovat radostí. Faulovaný Plášek v pádu zvládl posunout puk na Jakuba Orsavu, který střelou nad beton vyrovnal stav utkání - 1:1.

Diváci nestačili ani odložit šály a rovnou je mohli zvedat nad hlavu podruhé. O 57 sekund později totiž otočil skóre utkání Martin Zaťovič, který si našel odražený puk a zasunul ho do odkryté klece - 2:1.

Trenér Petr musel v závěrečných dvou minutách sáhnout ke hře bez brankáře, což potrestal Martin Dočekal, který se 24 sekund před koncem ujal kotouče a sám před prázdnou bránou se nemýlil. Brněnský forvard tak stanovil finální podobu skóre 3:1. Kometa bere tři body a upevňuje si pozici v první šestce.

Foto Kometa Brno | Zdroj Kometa Brno

Štítky Kometa, Vítkovice, výhra, MFK Vítkovice, Martin Zaťovič, Martin Dočekal, Extraliga ledního hokeje, HC Kometa Brno, Jakub Orsava, Michal Gulaši, Jakub Lev

VIDEO/GÓLY: Kometa v poslední třetině otočila zápas a porazila Vítkovice 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.