Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vytoužený návrat! Do Komety se po roce vrací mistrovský gólman Marek Čiliak

Skvělá zpráva pro všechny fanoušky brněnské Komety! Po necelém roce se do její brány vrací miláček brněnských fandů, slovenský hokejový brankář Marek Čiliak. Osmadvacetiletý odchovanec Zvolenu odešel do týmu slovenského účastníka Kontinentální ligy po minulé sezoně. Slovan je však v KHL poslední a už nemá šanci na postup do play-off.

O návratu Čiliaka do Komety informoval oficiální web Slovanu. Podle bratislavského klubu se čeká ještě na dotažení administrativních formalit ze strany KHL k ukončení kontraktu. Čiliak odchytal v KHL 28 zápasů s průměrem 3,31 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 89,3 procenta.

Slovan je v Západní konferenci KHL poslední a nemá šanci na postup do play off, zbytek sezony v jeho dresu dochytá český gólman Jakub Štěpánek. Krýt záda mu bude osmnáctiletý Michal Vojvoda.

Čiliak přišel do Brna ze Zvolenu už v 15 letech a od roku 2013 byl v Kometě brankářskou jedničkou. Mezitím působil i v Nitře ve slovenské lize či ve Znojmě v EBEL. S Kometou získal vedle dvou zlatých medailí také stříbro v roce 2014 a bronz o rok později.

Účastník loňského mistrovství světa v Dánsku v české extralize odchytal celkem 247 zápasů s průměrem 2,30 gólu na utkání a úspěšností 91,53 procenta. Připsal si také 25 čistých kont.

Foto Kometa Brno | Zdroj s využitím ČTK

Štítky Marek Čiliak, kometa, slovan, návrat, khl, Kontinentální hokejová liga, HC Kometa Brno, Zvolen, Jakub Štěpánek, Mistrovství světa ve fotbale, Erste Bank Eishockey Liga, Orli Znojmo, Extraliga ledního hokeje, Dánsko

Vytoužený návrat! Do Komety se po roce vrací mistrovský gólman Marek Čiliak  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.