Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa bojovala s Libercem až do posledních vteřin. Tři body jdou však na sever Čech

V dalším extraligovém kole zavítali na brněnský led hokejisté z Liberce. Po bezbrankové první třetině se ve druhé části dvakrát prosadili hosté. Nejprve protlačil puk do branky Ordoš a chvíli před polovinou utkání mířil přesně Krenželok. V závěrečné části hosté urputně bránili svůj náskok, domácím se ale podařilo snížit. Peter Mueller při hře bez brankáře prostřelil Willa, druhou branku už ale domácí nepřidali a hosté si tak odvážejí plný bodový zisk.

Nedělní utkání začalo opatrně na obou stranách. První velkou šanci musel likvidovat Karel Vejmelka, na kterého se v deváté minutě řítil Kvapil, brněnský gólman ale zneškodnil střelu hostujícího útočníka. V šestnácté minutě měli domácí hráči k dispozici početní převahu, kterou téměř celou strávili u soupeře v pásmu, ani jeden střelecký pokus ale neprošel za záda Romana Willa. Největší příležitost k otevření skóre měli Brňané v čase 19:47, kdy Mueller naservíroval kotouč Zaťovičovi před bránu, puk ale liberecký gólman dokázal vyrazit betonem mimo tři tyče.

Po necelé minutě a půl druhé třetiny se gólově prosadili liberečtí hokejisté. Jan Ordoš objel domácí branku a bekhdenem zařídil svému týmu vedení - 0:1. Skvělou příležitost k vyrovnání měl Peter Mueller, kterému poslal v oslabení puk před branku Martin Zaťovič, americký ostrostřelec ale nedostal puk přes Willův beton.

Z protiakce opět udeřili hosté. Po Hudáčkově asistenci se trefil přesně Lukáš Krenželok - 0:2. Kometa musela čelit v závěrečných minutách druhé části dvěma přesilovkám soupeře, obranná čtveřice domácích ale zvládla nelehký úkol na jedničku a nepustila Liberec do tříbrankového vedení.

Ve třetí části hosté především bránili svůj dvougólový náskok a domácím se těžko dostávalo do útočného pásma. Korigovat skóre mohli Brňané v přesilové hře, v čase 46:49 byl vyloučen hostující Stříteský, Will ale zlikvidoval všechny domácí pokusy. V závěrečných dvou minutách sáhli domácí ke hře bez brankáře a Peter Mueller dokázal třicet sekund před koncem prostřelit z levého kruhu přesouvajícího se Willa. Kometa už ale druhou branku nepřidala a tak musela tentokrát přenechat bodový zisk svému soupeři.

Foto Kometa Brno, Jiří Grulich | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, liberec, prohra, FC Slovan Liberec, Roman Will, Česko, Peter Mueller, Lukáš Krenželok, Jan Ordoš, Karel Vejmelka, Brno, Martin Zaťovič

VIDEO/GÓLY: Kometa bojovala s Libercem až do posledních vteřin. Tři body jdou však na sever Čech  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.