Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma v atraktivním zápase podlehla Hradci až na nájezdy

Druhý zápas z dlouhé šňůry domácích soubojů odehrála Kometa proti Hradci Králové. Nakonec divoká přestřelka se protáhla až do nájezdů, z nichž druhý bod vytěžili hosté. Dvě asistence si v souboji připsal Tomáš Plekanec, pro kterého to byl zřejmě jeden z nejemotivnějších soubojů v letošní extralize.

Úvod utkání dvou silných soupeřů začala lépe Kometa. Čermák ve třetí minutě nabídl přihrávkou před bránu šanci Vondráčkovi, který ale jen trefil Pavelkovy betony. Brňané si o chvíli později vynutili přesilovku, kterou za sedmnáct vteřin zhodnotil obránce Jan Štencelstřelou do horních pater brány. O pětačtyřicet vteřin později bylo však vyrovnáno. Po dlouhé poradě rozhodčích byla branka uznána Radku Smoleňákovi, který před bránou dotlačil kotouč za Vejmelku.

Duel byl od začátku hodně vyhecovaný, oba týmy hrály naplno, leč další branka v prvním dějství nepadla. Byť měl v další přesilovce velkou šanci Holík a také Čermák. Druhá část nabídla tuhý boj o každý metr ledu. Hrál se neurovnaný hokej, který často kouskovaly fauly. Hradec hrál tři minuty před koncem dvojnásobnou přesilovku, tu sice nevyužil, ale tu menší už proměnil Radek Smoleňák.

Nervózní duel nabídl několik tvrdých soubojů, šarvátek a bohužel málo šancí. Na trestné lavici se v jednu chvíli sešla celá první formace Komety, i na druhé straně hlásil i hradecký box plno. Kometa díky tomu dostala možnost hrát také přesilovku, tu si však přenesla do další části. Brno ještě v závěru třetiny podržel Vejmelka.

Poslední třetina nabídla opět dramatickou podívanou, která nabídla plno šancí na obou stranách. Tu první měli domácí. Tvrdou pumelicí od modré vyslal sváteční střelec Tomáš Malec, jehož trefa znamenala vyrovnání. V 50. minutě dostal Hradec další možnost přesilovky a tu dokázal využít. Zámorského nahození tečoval do sítě Petr Koukal.

Góly padaly i nadále. Pakliže byl Tomáš Malec v této reportáži zmíněn jako sváteční střelec, v 52. minutě to už neplatilo. Slovenský bombarďák napřáhl znovu od modré a vyrovnání bylo na světě. Bláznivý zápas však pokračoval a o minutu později se opět měnilo skóre. Celé brněnské pětici ujel Radovan Pavlík a bekhendovou střelou po ledě překonal Vejmelku.

To ale nebylo vše. Drama pokračovalo a Kometa si šla pro zasloužené vyrovnání. Třiašedesát vteřin před koncem poslal z rohu kotouč před bránu Mueller a tečující Martin Zaťovič poslal zápas do prodloužení. V něm nejprve orazítkoval tyč Holík, následně Smoleňák neproměnil trestné střílení.

Vše šlo do nájezdů, jediným přesným střelcem se stal obránce Filip Pavlík, jehož trefa ve třetí sérii nájezdů rozhodla. Kometa bere bod, Hradec dva.

Foto Kometa Brno, Ivo Dostál | Zdroj Kometa Brno, Roman Zajíček

Štítky kometa, Brno, hradec králové, plekanec, FC Hradec Králové, HC Kometa Brno, Tomáš Plekanec, Radek Smoleňák, Tomáš Malec, Petr Koukal, Martin Zaťovič, Radovan Pavlík, Filip Pavlík

VIDEO/GÓLY: Kometa doma v atraktivním zápase podlehla Hradci až na nájezdy  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.