Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Plekanec při své brněnské premiéře hned gólový. Kometa se Spartou padla v prodloužení

Premiéra Tomáše Plekance v brněnském dresu vycházela dlouhou dobu na jedničku. Zkušený hokejista si po návratu z NHL připsal první asistenci, první gól, Kometa měla vedení v zápase. Jenže pak přišel obrat a v čase 60:46 také rozhodující trefa sparťanského Andreje Kudrny. Kometa tak doma prohrála se Spartou v prodloužení 3:4 a ze šlágru kola bere jen bod.

„Byl to super zápas, napjatý od začátku do konce. Nám asi nikdo moc nevěřil, mluvilo se o nástupu Plekance s Eratem v dresu Komety, ale o to je to naše vítězství sladší," radoval se po utkání obránce Jan Piskáček.

Sparta začala aktivně, ale Kometa rychle získala převahu. V 5. minutě se zkoušel individuálně prosadit Holík, trefil však jen tyč. O dvě minuty později již domácí vedli. Po spolupráci Erata s Plekancem přesně střílel Plášek.

V polovině první třetiny mohl zvýšit osamocený Köhler, Machovský byl ale připraven. Brankář Sparty byl poté ústřední postavou svého týmu. Při Vránově vyloučení jej nepřekonal aktivní Mueller a Machovský ustál i další nebezpečné šance. V úvodní dvacetiminutovce si připsal 13 zákroků. „Bylo hodně důležité, že jsme v první třetině zůstali v zápase. Domácí měli hodně šancí, ale skóre bylo těsné," oddechl si kouč hostů Uwe Krupp.

Pražané dokázali vyrovnat v první přesilové hře. Při Gulašiho vyloučení chyboval Kašík za brankou a z následného závaru se prosadil Pavelka. Stejný obránce nebezpečně střílel v 25. minutě.

Následně Kometa udeřila dvakrát v rozmezí 17 sekund. Nejprve Zaťovič tečoval Holíkovu střelu a puk přeskočil Machovského, poté si po Eratově přihrávce připsal premiérový gól v brněnském dresu osamocený Plekanec.

Pražané však ještě ve druhé třetině dali kontaktní gól. První brankou v extralize se o to v 37. minutě postaral útočník Pšenička. Hosté mohli srovnat v početní výhodě, ale proti oslabenému soupeři neuspěli stejně jako Kometa o tři minuty později.

Když byl v 55. minutě vyloučen kapitán domácích Čermák, Sparta svou převahu ve třetí části přetavila ve vyrovnání. Kašíka překonal obránce De la Rose. V závěru normální hrací doby měl rozhodnutí na hokejce Čermák, Machovský ale jeho střelu zlikvidoval a muselo se prodlužovat.

„Ve třetí části jsme hráli v defenzivě slušně, ale přišla přesilová hra soupeře, který v ní vyrovnal. My jsme dostali stejnou šanci na konci zápasu, ale bohužel jsme gól nedali," litoval trenér domácích Kamil Pokorný.

Hrdinou utkání se stal Kudrna, který v první minutě nastavení rozhodl o výhře hostů. „Škoda, že to dopadlo takhle. Myslím, že jsme měli spoustu příležitostí v zápase odskočit o více než dva góly a tam by se zápas zlomil. Bohužel. Na druhou stranu musíme ocenit výkon Sparty, která začala od druhé třetiny hrát mnohem lépe," řekl Plekanec.

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky plekanec, gól, kometa, sparta, prodloužení, prohra, AC Sparta Praha, Tomáš Plekanec, Andrej Kudrna, National Hockey League, HC Kometa Brno, Jan Piskáček, HC Škoda Plzeň, Uwe Krupp

VIDEO/GÓLY: Plekanec při své brněnské premiéře hned gólový. Kometa se Spartou padla v prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.