Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa v Lize mistrů doma padla s Frölundou 1:4 a je blízko vyřazení

Hokejisté brněnské Komety v úterý večer prohráli v rámci čtvrtfinále evropské Ligy mistrů se švédským gigantem Frölunda 1:4. Do Švédska tak k odvetě vyrazí s nelichotivým třígólovým mankem. O celém zápase přitom rozhodla jedna třetina, při které Brňané inkasovali hned třikrát.

Kometa začala proti dvojnásobnému vítězi Ligy mistrů velice dobře a jednomu z nejlepších evropských mužstev domácí jasně ukazovali, že v Brně to nebudou mít jednoduché. Ve druhé minutě hráli domácí první přeislovou hru, kterou se jim ještě nepodařilo využít, v desáté minutě už ale při vyloučení Rosseli-Olsena hostující gólman Gustafsson kapituloval. Zohorna tečoval střelu od modré čáry, Gustafsson nedokázal zachytit puk a z úspěšné dorážky se radoval Bedřich Köhler - 1:0. Hosté srovnali skóre utkání necelé půl minuty před koncem úvodní části. Patrik Carlsson z pravého kruhu prostřelil Lukáše dostála - 1:1.

Omlazený kádr Komety s řadou juniorů v sestavě, kde si premiérový start za "A" tým připsal Tadeáš Král, podruhé inkasoval na startu druhé třetiny, když se v pokračující přesilové hře prosadil opět Patrik Carlsson, který střelou z mezikruží překonal mladíka Lukáše Dostála - 1:2. Indiáni přidali ve druhé části ještě dvě branky. V čase 27:21 se trefil Mats Rosseli-Olsen a o čtyři minuty později využil dvojnásobnou početní převahu Chay Genoway - 1:4.

Necelé tři minuty před druhou přestávkou ujížděl v oslabení sám na Gustaffsona Hruška, který byl při zakončení faulován a tak si celou situaci zopakoval v rámci trestného střílení, brankář Frölundy ale puk mezi betony nepustil. Řadu úspěšných zákroků si připsal také Lukáš Dostál, který při pokračování přesilové hry soupeře nepustil ani jeden z dalších nebezpečných pokusů za svá záda.

Ve třetí třetině se Brňané snažili dohnat ztrátu z druhé části utkání, v úspěšném zakončení jim ale dvakrát zabránila branková konstrukce. V polovině závěrečné části trefil tyč Bedřich Köhler, o tři minuty později pak mířil do břevna Jan Hruška. Kometa tak po urputném boji podlehla silné Frölundě 1:4 a za týden bude bojovat o zvrácení nepříznivého průběžného výsledku čtvrtfinále ve švéském Göteborgu.

Foto Kometa Brno, Michal Eger

Štítky kometa, Frölunda, liga mistrů, prohra, Liga mistrů UEFA, Brno, Švédsko, Lukáš Dostál, Bedřich Köhler, Patrik Carlsson, FC Zbrojovka Brno, Jan Hruška, IFK Göteborg

VIDEO/GÓLY: Kometa v Lize mistrů doma padla s Frölundou 1:4 a je blízko vyřazení  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.