Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUALITA: Podepsáno! Brněnskou Kometu posílí Tomáš Plekanec

Tomáš Plekanec přichází do brněnské Komety! Muž, který v letošní sezóně odehrál 1000. utkání v NHL, se přesunuje pod Špilberk. Zámořská mise českého reprezentace po téměř patnácti letech skončila a zkušený útočník se vrátil domů, do mateřského Kladna. S ním aktuálně trénuje a také v něm odehraje v nejbližší době zápasy Chance Ligy. Formou střídavých startů pak bude působit v Kometě Brno. 

Tomáš Plekanec zatím v Tipsport extralize odehrál sto třicet utkání, všechny v dresu Kladna. Naposledy za něj nastupoval při výluce NHL v ročníku 2012/2013, to ještě Rytíři působili v nejvyšší soutěži. Mimochodem v témže roce si dvakrát zahrál proti Kometě, a ani jednou ji se svým týmem nedokázal porazit. Nejprve se hrálo 23. října 2012 ve vyprodané 02 Areně, posléze 4. prosince v tehdejší hale Rondo (dnes DRFG arena), kde po strop napěchovaný stadion sledoval nejen hvězdného Tomáše Plekance, ale i Jaromíra Jágra.

Vybral jsem si nejlepší tým v lize, říká Plekanec

„V těch prvních dnech po návratu ze zámoří jsem byl rozhodnutý, že budu hrát určitě za Kladno. Teprve potom budu řešit, co dál. Nabídly se čtyři extraligové týmy a po řadě rozhodování jsem si vybral Brno. Je to nejlepší tým v lize, za poslední dva roky získal dva tituly. Měli o mě velký zájem a jsem rád, že jsme se s Liborem Zábranským domluvili a budu za ni nastupovat,“ uvedl Tomáš Plekanec.

Tisková zpráva | Foto Kometa Brno, Radek Macháček

Štítky Tomáš Plekanec, kometa, posila, HC Kometa Brno, Rytíři Kladno, National Hockey League, 1. česká hokejová liga, Špilberk, Extraliga ledního hokeje, Jaromír Jágr, Libor Zábranský

AKTUALITA: Podepsáno! Brněnskou Kometu posílí Tomáš Plekanec  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.