Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa doma porazila Pardubice a poskočila na třetí místo

Hokejisté Komety Brno porazili v 18. kole extraligy Pardubice 2:0. Obhájci titulu zásluhou brankáře Karla Vejmelky poprvé v sezoně udrželi čisté konto, při obou vstřelených gólech si připsal asistenci Petr Holík. Kometa po dnešní výhře postoupila na třetí místo v tabulce, Pardubice klesly na 13. pozici. Na Brňany nyní čeká série čtyř zápasů na kluzištích soupeřů.

Kometa se už představila s novou posilou americkým obráncem Schausem, naopak brankář Kašík ještě sledoval utkání z tribuny. V sestavě Pardubic chyběli oba křídelní hráči prvního útoku Petr Sýkora s Rolinkem.

Navzdory jejich absenci drželi Východočeši se svým soupeřem v první třetině krok. Dobře bránili střední pásmo. Pokud se už dostala Kometa k zakončení, tak vynikl po střelách Zohorny a Muellera brankář Klouček. Do tlaku se hosté dostali hlavně v prvních dvou přesilových hrách, v koncovce si ale neporadili s gólmanem Vejmelkou.

Brňané zvýšili od druhé třetiny tlak, který také zúročili gólově. Ve 31. minutě důrazný útočník Mueller vybojoval u zadního hrazení kotouč, přes Holíka se dostal na modré čáře kotouč k obránci Malcovi, jenž svým prvním gólem v tomto ročníku prostřelil brankáře Kloučka. V závěru druhého třetiny využila Kometa přesilovku a po akci Holíka s Kašparem protlačil puk do sítě Zaťovič.

Pardubice se ještě pokusily v závěrečné třetině o zvrat, Komety si ale pozornou defenzívou už výhru nenechala vzít. Jedinou vážnější šanci ke korigování výsledku měl ve 49. minutě Bubela, jehož dorážku do odkryté části branky stačil brankář Vejmelka vyrazit.

Necelé tři minuty před koncem po vyloučení brněnského útočníka Malleta zkusilo Dynamo dvouminutovou hru bez brankáře. Ale ani tuto početní výhoru gólově nezúročilo.

Ve vzájemných zápasech bodovali Brňané osmkrát za sebou, z toho šestkrát vyhráli. Dynamo pod novým koučem Břetislavem Kopřivou vyšlo podruhé z pěti zápasů bodově naprázdno.

Autoři | Foto Kometa Brno, Michal Eger

Štítky Kometa, Pardubice, výhra, HC Dynamo Pardubice, HC Kometa Brno, Karel Vejmelka, Petr Holík, Brno, Petr Sýkora

VIDEO/GÓLY: Kometa doma porazila Pardubice a poskočila na třetí místo  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.