Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

GÓLOVÝ SESTŘIH: Kometa porazila v prvním osmifinále Ligy mistrů Tapparu 5:1

Hokejisté Komety Brno porazili v prvním osmifinále Ligy mistrů Tapparu Tampere 5:1. O výhře českého šampiona rozhodl lepší vstup do zápasu, ze kterého Kometa vytěžila tříbrankový náskok. Dvě branky vstřelil kapitán týmu Leoš Čermák, gól a asistenci si připsal Peter Mueller. Odveta je na programu za dva týdny ve Finsku.

„Tak vysoké vítězství je krásné. Podržel nás brankář Vejmelka, který má na výsledku velký podíl. Podali jsme dnes ve všech řadách výborný výkon. Soupeř je kvalitní, což dokázal ve druhé a třetí třetině, kdy si také vypracoval šance," řekl novinářům trenér Kamil Pokorný.

Brňané nastoupili v nejsilnější sestavě, chyběl pouze útočník Martin Zaťovič, který musel ze zdravotních důvodů odříci i dodatečnou pozvánku do reprezentace. Kometa zaskočila soupeře větším útočným důrazem a přidala i přesnou koncovku.

Skóre otevřel v osmé minutě Čermák, jenž pohotově dorazil do sítě kotouč, který brankář Heljanko jen vyrazil před sebe. O 90 sekund později prostřelil finského gólmana Plášek. Hosté si v úvodu zápasu nedokázali poradit s nátlakovou hrou Komety a měli často problémy s přechodem středního pásma.

Po přestávce Finové zvýšili aktivitu. K tlaku jim dopomohla hned v úvodu druhé třetiny přesilovka po vyloučení útočníka Muellera. Zásluhou brankáře Vejmelky se Kometa ubránila a Mueller hned po návratu z trestné lavice přidal ze sólového nájezdu třetí branku.

Hokejisté Tappary se dočkali gólu v 25. minutě, kdy Kemiläinenovu střelu od modré čáry tečoval před brankou Moilanen. Více ale Kometa protivníkovi nedovolila. Naopak 12 sekund před koncem druhé třetiny po Hruškově přihrávce trefil střelecky aktivní Mueller tyč.

„Z pěti gólů jsme dostali čtyři laciné, úplně zadarmo. Brno se ani nemuselo zpotit. Je to frustrující. Tak hrát v odvetě nemůžeme," poznamenal slovenský útočník Tappary Tomáš Záborský.

Pozorně hrající Kometa už zvrat nepřipustila. Naopak v 49. minutě po chybě brankáře Heljanka u zadního mantinelu vybojoval kotouč Mueller a Holík přidal čtvrtou branku. Střelecký účet zápasu pak uzavřel v 54. minutě Čermák.

„Zápas byl z naší strany dobrý, hráli jsme uvolněně, dobře z obrany. Hodně nám pomohl brankář Vejmelka. Důležitý byl třetí gól, který jsme vstřelili. Po naší čtvrté brance jsme už dohrávali zápas v pohodě. Věřili jsme si a hru kontrolovali," dodal Čermák.

Brňané připouštějí, že jejich náskok je před odvetou slibný. „Jenže v hokeji dostanete tři branky a nevíte ani jak. Uděláme všechno pro to, aby se něco takového nestalo. Soupeř má nejvíce nastřílených gólů ve skupině. Má za poslední tři roky dva tituly a stříbro ve finské lize. Nejsou to žádná ořezávátka. Nám to dnes extrémně vyšlo. Musíme hrát v odvetě podobně. Potom je šance na úspěch," řekl kouč Pokorný.

Autoři | Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky kometa brno, tampara, hkej, liga mistrů, osmifinále, Liga mistrů UEFA, Peter Mueller, Leoš Čermák, HC Kometa Brno, Finsko, Tappara, Brno, Martin Zaťovič, FC Zbrojovka Brno

GÓLOVÝ SESTŘIH: Kometa porazila v prvním osmifinále Ligy mistrů Tapparu 5:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.