Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa chytá druhý dech. Plzeň okradla o tři body výhrou 4:2

Úspěšná vzájemná zápasová série mezi Plzní a Kometou pokračuje. Brňané znovu nad tímto soupeřem uspěli, o výhře rozhodli v první třetině, která byla střelecky velmi zajímavá. Poté se hosté soustředili na bránění a po zodpovědném výkonu brankáře a celého týmu si vezou tři body. Ty ještě v závěru gólem do prázdné potvrdil zkušený Lukáš Kašpar.

První třetina nabídla zajímavý hokej a spoustu vstřelených branek. Aktivněji do zápasu vstoupili domácí hokejisté, kteří dokonce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci brněnského týmu. Nejprve mířil až příliš přesně David Stach z mezikruží, pár minut po něm zase obránce Jakub Kindl od modré čáry. Ve dvanácté minutě odstartoval brankostroj obou týmů. Leoš Čermák zároveň s návratem potrestaného Vojtěcha Němce na led dorazil vlastní střelu za záda brankáře Miltchakova a poslal Brňany do vedení - 0:1.

O pouhých 43 sekund dostala Kometa k dispozici trestné střílení. K jeho exekuci se postavil Martin Zaťovič, jenž si poradil s přehledem, když vymetl horní růžek brány běloruského gólmana - 0:2.

Indiáni se však rychlých gólů soupeře nezalekli a hned ve čtrnácté minutě našli odpověď. Vojtěch Němec nabil na modrou Peteru Čerešňákovi, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:2.

Několik desítek sekund před první sirénou domácí celek dokonce srovnal krok. Aktivní David Stach propálil Vejmelku z levé strany, puk brněnskému brankáři propadl mezi rukou a tělem - 2:2.

To však v první části nebylo vše. Lukáš Kašpar v čase 19:32 napřáhl na levém kruhu a trefil se skvěle do horního rohu – 2:3.

Druhá část utkání začala střídáním v plzeňském brankovišti, Dmitriho Miltchakova nahradil Dominik Frodl. Chvíli po začátku periody dostali Brňané příležitost třetí přesilové hry v zápase, leč ji nedokázali využít. Poté přišla série tří početních výhod domácího týmu, jenže Milan Gulaš ani Jaroslav Kracík na Vejmelku vyzrát nedokázali. V závěru periody měla přesilovku opět Kometa. Obě brány však zůstaly ve druhé třetině pečlivě uzamčeny.

Ve třetí periodě měl nejprve v plzeňské početní výhodě šanci Milan Gulaš, Vejmelku však zblízka neprostřelil. V následné brněnské přesilovce se na Frodla hnal z pravé strany Lukáš Kašpar, jenže taktéž neuspěl. Téměř přesně v polovině třetiny Jan Eberle vypálil z pravého kruhu a trefil tyč. Jeho střela znamenala již třetí nastřelení brankové konstrukce domácími v zápase. Domácí celek s ubývajícím množstvím času stupňoval tlak, k vyrovnání to však nestačilo. Za Brňany totiž zpečetil vítězství trefou do prázdné brány svým druhým gólem v zápase Lukáš Kašpar - 2:4.

První extraligový zápas v kariéře si připsal teprve šestnáctiletý obránce Radek Kučeřík. Juniorský reprezentant České republiky už odehrál jedno utkání za Kometu v Lize mistrů, v úterý se dočkal i prvního startu mezi muži v extralize.

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Turovský | Zdroj Kometa Brno

Štítky kometa, plzeň, výhra, FC Viktoria Plzeň, Lukáš Kašpar, Brno, David Stach, Vojtěch Němec, Milan Gulaš, Dominik Frodl, Jakub Kindl, Leoš Čermák, Liga mistrů UEFA

VIDEO/GÓLY: Kometa chytá druhý dech. Plzeň okradla o tři body výhrou 4:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.