Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kometa prohrála po nevydařeném závěru v Lize mistrů s Zugem 2:3. I přesto naštěstí postoupila

 Hokejisté Komety Brno prohráli v pátém kole Ligy mistrů na domácím ledě se švýcarským Zugem 2:3. O výsledku se rozhodlo v závěrečných jedenácti minutách zápasu, kdy Brňané ztratili dvoubrankový náskok a inkasovali po chybách v obraně tři branky. Švýcarský tým si upevnil první místo v tabulce. Naopak Kometa si připsala druhou prohru v soutěži a nevyužila možnost zajistit si v předstihu postup do osmifinále.

„Soupeř hrál v závěru na hranici rizika. Vyhrával osobní souboje a my jsme naopak byli pasivnější. Což byla příčina otočení výsledku. Drhla nám produktivita a dopouštěli jsme se zbytečných faulů. Bránění přesilovek soupeře nás stálo hodně sil. Možná se to v závěru projevilo," řekl novinářům po utkání trenér Komety Kamil Pokorný.

Kometě vyšel dokonale vstup do utkání, po devíti minutách získala dvoubrankový náskok. Skóre otevřel po přihrávce Dočekala v 7. minutě obránce Němec. Vzápětí se protáhl kolem zadáků soupeře devatenáctiletý obránce Mikyska, který vstřelil svůj první gól v dresu Komety.

Hokejisté Zugu hrozili rychlými protiútoky, v zakončení si však dlouho nedokázali poradit s pozorně chytajícím brankářem Vejmelkou. Aktivnější Brňané si vypracovali další slibné šance.

Hned v úvodu druhé třetiny ve vlastním oslabení ujel Mueller, který sólo zakončil nepřesnou střelou nad branku. Vzápětí trefil tyčku Plášek. Dobrou defenzívou se Kometa ubránila i šesti přesilovkám soupeře.

V závěrečné třetině Zug zvýšil aktivitu. Naopak domácí hokejisté polevili v bránění a soupeři nabídli obrat. Vítězný gól Zugu vstřelil Suri 92 sekund před koncem zápasu. „Hodnocení je lehké. První dvě třetiny byly z naší strany pozitivní, třetí naopak. Udělali jsme tři fatální chyby v posledních minutách, které otočily zápas. Tohle se nám nesmí v žádném případě stávat," řekl brankář Karel Vejmelka.

Autoři | Foto Kometa Brno, Vít Novák

Štítky Kometa, Zug, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, HC Kometa Brno, hokejista, Brno, Karel Vejmelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa prohrála po nevydařeném závěru v Lize mistrů s Zugem 2:3. I přesto naštěstí postoupila  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.