Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Reprízu loňského finále rozhodl až v závěru osmnáctiletý Plášek, Kometa porazila Třinec 2:1

Hokejisté Komety Brno porazili v 6. kole extraligy Třinec 2:1. V repríze finále minulého ročníku play off vynikli oba brankáři, zápas rozhodl 19 sekund před koncem normální hrací doby premiérovou brankou v nejvyšší soutěži osmnáctiletý útočník Karel Plášek. Obhájce titulu tříbodová výhra posunula na páté místo v tabulce, Třinec zůstal s třemi body předposlední.

„Až na pár momentů jsme byli lepším týmem. Byli jsme aktivnější, výborně bruslili. Každá pětka na ledě odpracovala svoje střídání. Z toho pramenil vedoucí gól v první třetině. Ve druhé jsme hráli většinu času na soupeřově polovině, ve třetí části jsme náskok hlídali. Do problémů nás dostalo až oslabení, ve kterém soupeř vyrovnal. Po zásluze jsme ale dali vítězný gól," řekl na tiskové konferenci trenér Komety Kamil Pokorný.

Trenéři Třince po dvou porážkách bez bodového zisku v Liberci a Hradci Králové přeskupili útočné řady. Snaha zvýšit produktivitu se ale v první třetině neprojevila. „Už nás zmáhá nervozita ze zápasů, ve kterých se nám nedaří. Je to na hráčích znát," posteskl si trenér Třince Marek Zadina.

Oceláři se dostávali do střeleckých šancí, nedokázali si ale poradit s brankářem Langhamerem. Stejný problém trápí v úvodu sezony i Brňany, kteří v předchozích třech duelech dvakrát prohráli a připsali si pouze tři body.

Větší agresivita vynesla Kometě převahu, ze které také po kombinační akci Petra Holíka se Štenclem otevřel ve 13. minutě skóre Zaťovič. Gól domácí uklidnil, branku soupeře ale vážněji neohrozili. V úvodu druhé třetiny Brňané zvýšili agresivitu. Vytvořili si tlak i střelecké příležitosti. Horký, Hruška ani Karabáček v domácí premiéře v dresu Komety ale na pozorného Hrubce nevyzráli.

Třinec naznačil útočnou sílu v závěru druhé třetiny, kdy si z náporu vypracoval několik slibných možností. Největší příležitost k vyrovnání měl Dravecký, jenž ale Langhamera z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Kometa byla i nadále aktivnější, stále se jí ale nedařilo v koncovce.

Jediným slibnějším výsledkem tlaku byla v 50. minutě střela Horkého do tyče. V dramatickém závěru se naopak podařilo při přesilovce necelé tři minuty před koncem vyrovnat obránci Krajíčkovi. Kometa ale v koncovce po úniku Kašpara přece jen urvala tři body zásluhou Pláška, jenž prostřelil Hrubce. „Dostal jsem puk do jízdy, před brankou byl u první tyčky volný Hruška, u druhé Plášek, takže brankář nevěděl, koho má hlídat," popsal situaci Kašpar.

„Dal mi to tak, že jsem puk jen doklepl do prázdné branky. Měl jsem hroznou radost. Nevěděl jsem, co mám dělat. Puk jsem si neschoval," líčil Plášek po prvním extraligovém gólu. „Předvedli jsme dobrý výkon. Potkala nás velká smůla. Dostat gól těsně před koncem zápasu... Nic jsme nepodcenili, Kometa je otáčením výsledků pověstná," poznamenal brankář Hrubec.

„Závěr třetiny jsme navzdory prohře odehráli dobře. Z toho také vzešel vyrovnávací gól v přesilovce. Bohužel jsme znovu dostali v samém závěru branku. Je to pro nás krutý výsledek," řekl trenér Zadina.

Autoři | Foto Kometa Brno, Roman Kantor

Štítky kometa, třinec, výhra, HC Oceláři Třinec, Karel Plášek, HC Kometa Brno, finále, trenér, Marek Zadina, FC Slovan Liberec, Brno, FC Hradec Králové, Petr Holík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reprízu loňského finále rozhodl až v závěru osmnáctiletý Plášek, Kometa porazila Třinec 2:1  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.