Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kometa doma poprvé padla. Po vyrovnané bitvě nestačila na Mladou Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi dosáhli ve čtvrtém kole extraligy na první bodový zisk. Zvítězili v Brně na ledě mistrovské Komety 2:0 brankami Dominika Pacovského a Jakuba Klepiše. K úspěchu dopomohl hostům kromě kvalitní defenzívy také výborný výkon slovinského brankáře Gašpera Krošelje, který udržel čisté konto. Brňané utrpěli první prohru, doplatili na neproměněné přesilové hry.

„Po třech smolně prohraných zápasech, kdy jsme doplatili na individuální chyby, jsme přijeli do Brna s pokorou. Znali jsme sílu soupeře. Důležité bylo, že se nám podařilo ubránit přesilovky Brna," uvedl na tiskové konferenci po utkání boleslavský trenér Vladimír Čermák.

Boleslav po předcházejících třech nezdarech proházela útočné řady. Hosté promarnili hned v úvodu zápasu možnost k otevření skóre při 101 sekund dlouhé přesilovce pěti proti třem.

Čisté konto pomohl Brňanům v těchto chvílích udržet brankář Langhamer, který kryl několik střel a blýskl se zejména při dorážce Žejdla, kdy stačil nohou zabránit kotouči v cestě do sítě. Kometa postupně převzala iniciativu, v útočném pásmu přehrávala soupeře kombinační souhrou. V koncovce si ale domácí hokejisté nedokázali poradit se slovinským brankářem Krošeljem.

Ve druhé třetině přidali hosté na rychlosti i důrazu. Častěji se dostávali k zakončení, nedokázali si však poradit s pozorným brankářem Langhamerem. Brňané se snažili odpovídat stejnou zbraní, na rozdíl od soupeře se ale tak často nedostávali k vážnějšímu ohrožení Krošelje. V úvodu třetí třetiny se Kometě nabídla možnost otevřít skóre utkání při třech přesilových hrách.

V krátkém sledu zasedla dvakrát na trestnou lavici obránce Dlapa a po něm Vondrka. Boleslav se ale precizní defenzívou ubránila. „V přesilovkách ve třetí třetině jsme si vytvořili tlak a velice solidní šance, bohužel jsme dnes gól nedali. Potom jsme zaváhali po standardní situaci v našem obranném pásmu. Bylo to o tom, kdo vstřelí první gól," posteskl si trenér Komety Kamil Pokorný.

V 54. minutě po akci obránců Kotvana s Dlapou prostřelil Pacovský poprvé brankáře Langhamera. „Dozadu jsme soupeři povolili více než bylo třeba. Brankář Langhamer nás dlouho držel, měl spoustu výborných zásahů. Bohužel se nám nedařilo zakončení," řekl útočník Brna Bedřich Köhler. Kometa se ještě pokusila v závěru o zvrat, střelecky ale vyšla naprázdno.

Naopak čtyři sekundy před koncem při power play soupeře pečetil boleslavskou výhru Klepiš střelou do prázdné branky.

„Jsem moc rád, že se nám po nevydařeném začátku sezony podařilo bodovat. Doufám, že se po dnešním utrápeném vítězství odrazíme k lepším výsledkům. Hráli jsme trpělivě. A neskutečně dobře chytal Krošelj, který nás podržel při přesilovkách soupeře," řekl boleslavský útočník Michal Vondrka.

Autoři | Foto Kometa Brno, Jiří Grulich

Štítky Kometa, mladá boleslav, prohra, FK Mladá Boleslav, HC Kometa Brno, Brno, Jakub Klepiš, Dominik Pacovský, Michal Vondrka, Vladimír Čermák, Bedřich Köhler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kometa doma poprvé padla. Po vyrovnané bitvě nestačila na Mladou Boleslav  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.