Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vstup do sezónu na jedničku! Kometa v prvním domácím zápase porazila Plzeň 3:2

Hokejisté mistrovské Komety Brno porazili ve 2. kole extraligy Plzeň 3:2 a podruhé naplno bodovali. K výhře pomohl gólem a dvěma asistencemi Petr Holík. O výsledku rozhodla Kometa 73 sekund před koncem zápasu využitou přesilovkou a vítězný gól vstřelil Lukáš Nahodil. První třetinu Brňané odehráli ve speciálních "vojenských" dresech jako poctu válečným veteránům.

Kometa se představila ve stejném složení jako v sobotní vítězné premiéře v Chomutově, v týmu Indiánů trenér Čihák sáhl k jediné změně. Navzdory čistému kontu v utkání s Libercem brankáře Frodla nahradil Bělorus Milčakov, jenž v premiéře v české extralize už ve 4. minutě inkasoval první gól.

Brňané se dostali v úvodu do útočného tlaku a po Holíkově přihrávce doklepl zblízka kotouč do sítě Zaťovič. Nápor domácích brzy ukončila první přesilovka soupeře, která nastartovala Plzeň k ofenzivní hře. Nápor také vynesl Plzni vyrovnání. Ve 12. minutě se Gulaš protáhl od bočního mantinelu před branku a pod chrániči brankáře Langhamera protlačil puk do sítě.

Indiáni trápili protivníka důsledným napadáním v jeho obranném pásmu hned po ztrátě kotouče. Kometa měla s touto taktikou problémy, jen obtížně zakládala útočné akce a její kombinační souhra často končila už ve středním pásmu. V bojovném duelu se oba týmy jen obtížně dostávaly k přesnějšímu zakončení.

Plzeň častěji ohrožovala domácí branku. Největší šanci ke skórování měl při přesilovce ve 31. minutě hostující Kracík, jehož střelecký pokus zlikvidoval brankář Langhamer. Bojovný duel gradoval v poslední třetině. Po rychlém protiútoku stačil střelu Muellera brankář Malčakov jen lapačkou vyrazit před najíždějícího Holíka, po jehož dorážce získali Brňané zpět jednobrankový náskok. O minutu později ale Denis Kindl střelou k tyči překonal ležícího Langhamera a srovnal skóre.

V závěru zápasu získala Kometa výraznou převahu, kterou zužitkovala při přesilovce díky Nahodilovi. Plzeň se ještě pokusila při hře bez brankáře vyrovnat, Brňané ale těsnou výhru udrželi.

Foto Kometa Brno, Ivo Dostál | Zdroj ČTK

Štítky kometa, hokej, plzeň, výhra, veteráni, dresy, FC Viktoria Plzeň, Brno, HC Kometa Brno, Petr Holík, Lukáš Nahodil, Piráti Chomutov, FC Slovan Liberec, Instagram, Extraliga ledního hokeje, Denis Kindl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstup do sezónu na jedničku! Kometa v prvním domácím zápase porazila Plzeň 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.