Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Mistři! Kometa obhájila titul a stala se nejúspěšnějším hokejovým klubem české historie

Je to tam! Hokejisté Komety využili první mečbol a na ledě Třince vyhráli 4:1. Hráči tak domů na jižní Moravu vezou druhý titul za poslední dva roky. Kometa se ziskem třinácté trofeje stala nejúspěšnějším klubem české hokejové historie. V nedělním zápase o tom rozhodla především první třetina, jež se z pohledu brněnského fanouška řadila do sekce dvacetiminutovek snů.

Představte si nejdokonalejší možný vstup do nejdůležitěšjího utkání celé sezóny? Máte? Fajn. Tak přesně takový a ani o chlup menší měli hokejisté Komety do 5. zápasu finále na ledě Třince. Už po 25 vteřinách hry se totiž po pravé straně uvolnil Hruška, vypálil na Hrubce a ten vyrazil přímo před Radima Zohornu. Brněnský šuter pak s prstem v nose zastrčil kotouč do branky -1:0!

Kometa měla v perfektně šlapajícím týmu v play off jediný neduh - přesilovky. Své si o tom nejspíš myslel Martin Nečas, který si při první brněnské přesilovce v 9. minutě najel k levému pruhu a parádní bombou prostřelil Hrubec - 2:0!

Ani nevim jak. Přesně do této kategorie gólů se zařadí branka Alexandra Malleta v oslabení (!) koncem 17. minuty. Při situaci dva na dva s Hynek dvakrát vystřelil a puk se od Malletovy brusle zázračně dostal za hrubce - 3:0!

První třetinou de facto boj skončil. Kometa ve druhé třetině fantasticky bránila střední pásmo a Marek Čiliak dokázal v důležitých chvílích vždy vytáhnout jeden ze svých skvostných zákroků.

Podobný obraz hry vydržel až do 10. minuty poslední třetiny. Třineckou jiskru naděje vykřesal Bohumil Jank, který skrytým dělem vystřelil teploměr z podpaží brněnské brankáře- 3:1.

Na titul to však bylo málo. Třinečtí poté šli odvážně už od 51. minuty do hry bez brankáře a to 3 a půl minuty před koncem ztrestal do prázdné Hynek Zohorna. Brněnská radost pak vypukla naplno. Zelňák šílel a hráči na ledě ještě víc. Je také proč: Kometa obhájila titul a navíc se díky magické 13. trofeji stala nejlepším hokejovým klubem v české historii.

Důležitá informace na závěr: oficiální oslavy titulu na Zelňáku jsou naplánovány na 28. dubna - tedy příští sobotu.


OSLAVY TITULU

Podrobný komentář k zápasu připravujeme, zatím si užijte záznam oslav ze Zelňáku a z třineckého ledu. 

Oslavy vteřinu po vítězství.

Modrobílá radost na Zelňáku.

Foto Kometa Brno

Štítky Kometa, Třinec, finále, výhra, titul, mistři, obhajoba, HC Oceláři Třinec, Jihomoravský kraj, Hynek Zohorna, HC Kometa Brno, Radim Zohorna, dějiny Česka, klub ledního hokeje, Martin Nečas, Marek Čiliak, Bohumil Jank

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mistři! Kometa obhájila titul a stala se nejúspěšnějším hokejovým klubem české historie  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.