Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

O strastiplné cestě Komety jednou napíšu knihu. A bude to bestseller, říká Libor Zábranský

Až se jednou majitel hokejové Komety Brno Libor Zábranský dostane k napsání knihy o strastiplné cestě klubu od jeho převzetí v říjnu 2004, bude to podle něj bestseller. Klub se tenkrát nacházel v troskách, ale před devíti lety získala Kometa extraligovou licenci od Znojma. Od té doby brněnští hokejisté vybojovali jedno třetí místo, dvě stříbrné medaile a vloni mistrovský titul, který budou od soboty obhajovat ve finálové sérii proti Třinci.

Za třináct let jsem toho v Kometě zažil strašně moc. Od návrhu na konkurz a různých dalších škaredých věcí, které se tady děly. Dnes je Kometa tak silná, že se staráme jen o tu sportovní stránku. To se začátky nejde porovnat," řekl Zábranský na setkání s novináři.

„Až jednou napíšu knihu, tak to bude bestseller. Myslím si, že je to moje povinnost. Aby Brno už nezažilo to, co se tady dělo. Mluvím o hokeji," dodal.

V říjnu 2004 po změně majitele nový majoritní vlastník akcií Komety Radek Jalový obsadil na místa po dvou odvolaných funkcionářích Zábranského a trenéra Rostislava Čadu. „Vím, že mně tehdy nikdo nevěřil, a teď jsme tam, kde jsme. Mládež a juniorka dosahují obrovských úspěchů. Nyní znovu ve finále. To není náhoda. Mám ještě jeden životní cíl, který jsem si s Kometou předsevzal, ten teď ale nechci komentovat," uvedl Zábranský.

Bývalý hráč St. Louis v NHL má jako hráč na kontě dva české tituly se Vsetínem a Spartou, vloni přidal první trenérský. Nyní sahá po dalším a tlak a očekávání veřejnosti před finálovou sérií bere čtyřiačtyřicetiletý Zábranský s nadhledem. „Kdybych měl říkat, co jsem musel (za léta v Brně) od sebe odrážet, tak nadcházející finále je to nejlepší a nejsilnější," řekl.

Foto HC Kometa Brno | Zdroj ČTK

Štítky Libor Zábranský, Kometa, rozhovor, postup, finále, kniha, bestseller, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Orli Znojmo, National Hockey League, HC Sparta Praha, VHK Vsetín, Rostislav Čada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O strastiplné cestě Komety jednou napíšu knihu. A bude to bestseller, říká Libor Zábranský  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.