Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Mistr klepe na dveře finále! Erat rozhodl třetí zápas semifinále nádherným gólem v závěru

Mistr vykročil vstříc finále! Infarktový domácí zápas s Plzní rozhodl v poslední minutě nádherným gólem Martin Erat. Marek Čiliak jistil Kometu 27 zákroky. Pokud zítra brněnští vyhrají i druhý domácí zápas, stanou se v play off dosud neporaženým prvním finalistou.

Gólový účet třetího semifinále otevřeli brněnští. V poslední minutě první třetiny nádherně vyzval Martin Nečas obrkoužením za bránou Hynka Zohornu, který se nemýlil - 1:0.

Plzeňští čekali na vyrovnání téměř celou druhou třetinu. Na konci všech jejich pokusů stála totiž obrana nebo neskutečně chytající Marek Čiliak. Za jeho záda prorval poprvý puk až ve 36. minutě povedeným nahozením Moravčík - 1:1.

Kometa si vzala vedení ve 49. minutě, Tomáš Vondráček si najel ze strany a parádní střelou zápěstím uvedl Rondo v extázi.

Vítěz základní části ligy se ale nevzdával. Necelých deset minut před koncem se před Čiliakem nejlépe zorientoval Gulaš a drama bylo na světě - 2:2. 

Už už to začínalo vypadat, že se diváci poprvé v sérii mezi Plzní a Brnem podívají na prodloužení. Jiný názor na tento stav měl však Martin Erat, který si vzal minutu před koncem puk na své modré, drze si prohodil kotouč mezi obránci a bekhendem prostřelil Svobodu - 3:2 pro mistra!

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 20. H. Zohorna (Nečas), 49. Vondráček (Mallet, Štencel), 60. M. Erat (Vincour) - 36. Moravčík, 50. Gulaš (Moravčík, Stach). Rozhodčí: Hradil, Pešina - Gebauer, Lhotský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 3:0.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, Čerešňák, Vráblík, Kadlec, D. Sklenička, Pulpán - Gulaš, Mertl, Kantner - Indrák, Kratěna, Stach - Schleiss, Kracík, D. Kindl - T. Kubalík, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Vlasák.

Autoři | Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky Kometa, Plzeň, semifinále, výhra, Martin Erat, FC Viktoria Plzeň, Marek Čiliak, Hynek Zohorna, finále, Martin Nečas, Tomáš Vondráček, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mistr klepe na dveře finále! Erat rozhodl třetí zápas semifinále nádherným gólem v závěru  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.