Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Mistr zvládl i druhý zápas na ledě Vítkovic. Kometa vede ve čtvrtfinále na zápasy už 2:0

Vstup do čtvrtfinálových bojů jako z říše snů. Kometa zvládla oba zápasy na ledě Vítkovic a domů si odváží vedení 2:0 na zápasy. Pokud tedy doma nyní dvakrát uspěje, postoupí mezi poslední čtyři týmy v soutěži o titul mistra ligy.

Po první třetině to přitom s Kometou nevypadalo nijak růžově. Gólově se jako první prosadili domácí, když se před Čiliakem krásně uvolnil Jakub Lev a zavěsil pod Čiliakovo víko.

Brňané na to odpověděli náramnou druhou třetinou. V ní postupně otočili stav Marcel Haščák a Radim Zohorna. V obou případech přitom brněnští využili chyb ve vítkovické rozehrávce.

Pomyslným hřebíčkem do rakve domácích nadějí byl ve třetí třetině gól na 3:1, o který se postaral mladý brněnský drak Martin Nečas. Ten stál na konci krásné a přímočaré brněnské akce.

Jiskřička naděje v závěru pro domácí vykřesal ještě Ondřej Roman. Z prostoru červené čáry nahodil puk na Čiliaka a k překvapení všech, včetně brněnského brankáře, skončila tato lehká střela zápěstím v brance. 

Další zásah už ale brněnský brankář nepřipustil. Kometa si tak z Vítkovic odváží cennou výhru 3:2.


HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Lev (Dej, Hrbas), 56. Roman (Sloboda) - 35. Haščák (P. Holík), 36. R. Zohorna (M. Erat, Bartejs), 44. Nečas (Zaťovič, H. Zohorna). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Tošenovjan, Zíka. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 8571. Stav série: 0:2.

Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Baranka, Hrbas, Trška, Výtisk - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Mahbod, Bartovič - P. Zdráhal, Kolouch, Kucsera - od 41. navíc Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, J. Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - M. Erat, J. Hruška, R. Zohorna - Vincour, P. Holík, Zaťovič - H. Zohorna, Nečas, Mallet - Haščák, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Horáček.

Autoři | Foto Jiří Grulich, HC Kometa Brno

Štítky Kometa, Vítkovice, čtvrtfinále, play off, výhra, HC Vítkovice Ridera, Radim Zohorna, Jakub Lev, Marcel Haščák, Martin Nečas, Ondřej Roman, HC Kometa Brno, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mistr zvládl i druhý zápas na ledě Vítkovic. Kometa vede ve čtvrtfinále na zápasy už 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.