Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Parádní zápas rozhodly až nájezdy. Kometa padla doma s vítězem základní části Plzní

Po reprezentační pauze čekal Kometu nejtěžší možný soupeř. Lídr tabulky z Plzně si přijel do Brna pro tzv. Prezidentský pohár - trofej za vítěze základní části extraligy. A že se diváci v DRFG Areně měli na co dívat! Hokej nahoru dolů nabídl 8 branek a nájezdy. V nich byli nakonec úspěšnější plzeňští. Kometa je tak po 50. kole na 5. místě

Kometa vstoupila do zápasu lépe. V 11. minutě dokázal využít přesilovku Nečas, když prostřelil Kubalíka mezi betony - 1:0 pro Kometu. Kometa pokračovala v tlaku a za první třetinu přestřílela Plzeň vysoko 10:3. Další gól ze své snahy však nevykřesala.

Zato Plzeň by mohla učit lekce efektivity. Jen dvě minuty po úvodním hvizdu druhé třetiny bylo srovnáno - Kratěna propálil Langhamera - 1:1. Pak nastala střelecká jízda hostů. V 11. minutě se stal hrdinou Kodyýtek, ve 13. Stach a v 16. Kindl. Brňané se ani nenadechli a už tekli 4:1.

Do třetí třetiny jako by Libor Zábranský vypustil psy. Jako první snížil Alexe Mallete. který dokázal prostřelit Svobodu - 2:4.Jen dvě minuty poté zavlály modrobílé šály znovu. Svůj důraz využil štencel a bylo to jen o branku! O famózní srovnání se pak postaral Dočekal.

Následovalo ještě několik obrovských šancí na obou stranách a zápas dospěl do prodloužení, respektive do nájezdů. Na brněnské straně v nich uspěli Haščák s Malletem. Za Plzeň skóroval Stach i Kantner, výhru na hokejce měl tedy Kratěna. Ten v posledním nájezdu nezaváhal a vystřelil Plzni Prezidentskou trofej.

Autoři | Foto Kometa Brno, Ivo Dostál

Štítky Kometa, Plzeň, nájezdy, prohra, HC Škoda Plzeň, HC Kometa Brno, DRFG Arena, Libor Zábranský, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parádní zápas rozhodly až nájezdy. Kometa padla doma s vítězem základní části Plzní  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.