Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Olympijské parky nabídnou přenosy hokeje Česko - Rusko

Přímý přenos pátečního hokejového semifinále Česká republika - Rusko bude možné sledovat na velkoplošných obrazovkách na olympijských festivalech v Brně a Ostravě. Oba parky budou otevřeny už od 8:30, deset minut před zahájením duelu na olympijských hrách v Koreji. Nedělní otevírací doba bude upřesněna až podle složení zápasů o medaile. Finále začne v 5:10 SEČ.

Dnešní program v obou parcích byl zasvěcen vzpomínkovým oslavám hokejového úspěchu v Naganu 1998, kde přesně před dvaceti lety získal český tým po finálovém vítězství nad Ruskem zlaté olympijské medaile.

„Tehdy jsme měli společně s trenérem Ivanem Hlinkou před olympijským turnajem obavy, aby naše vystoupení neskončilo ostudou. Sebevědomí jsme získali až po výhře v prvním utkání nad Finskem. Hodně nám pomohlo vítězství ve čtvrtfinále nad Amerikou, kde nás nakopl Jágrův gól. To byl rozdílový okamžik, po kterém jsem začal věřit, že můžeme dosáhnout na úspěch," zavzpomínal dnes na pódiu v pavilonu "Z" na Brněnském výstavišti tehdejší asistent trenéra Slavomír Lener.

Nyní dvaašedesátiletý současný svazový šéftrenér vidí slibně i současné vyhlídky českých hokejistů. „Věřím, že se podaří vítěznou šňůru prodloužit a dosáhneme na medaili. I když současný ruský tým je neskutečně silný a má motivaci dokázat, že rozhodnutí nepřipustit některé jejich sportovce kvůli dopingu na olympijské hry bylo nesprávné," dodal Lener.

O dění v olympijských parcích v Brně a v Ostravě je mezi veřejností velký zájem. V dosavadních třinácti dnech zavítalo na sportoviště na Brněnském výstavišti 112.504 návštěvníků, v Ostravě se přišlo do areálu podívat 72.164 sportovních příznivců.

„Největší návštěvy jsme zaznamenali minulou sobotu. Do Brna přišlo se podívat a zasportovat si třiadvacet tisíc a do Ostravy šestnáct tisíc lidí. V Brně je největší zájem o curling, v Ostravě o saně, boby a skeleton," uvedla manažerka komunikace Českého olympijského výboru Martina Kučerová. 

Vstupné do obou olympijských parků v Brně a v Ostravě je 50 korun, děti do 150 cm a senioři mají vstup zdarma. Brány obou parků se uzavřou v neděli večer.
  

Foto Olympijský festival Brno | Zdroj ČTK

Štítky olympijský park, Olympijský festival, Brno, přenos, hokej, Rusko, Česko, olympijské hry, HC Vítkovice Ridera, HC Kometa Brno, Korea, Slavomír Lener, Ivan Hlinka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijské parky nabídnou přenosy hokeje Česko - Rusko  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.