Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zbrojovka si porážkou s Hradcem komplikuje situaci

V neděli se na stadionu v Králově Poli odehrál důležitý zápas fotbalové Gambrinus ligy. Brněnská Zbrojovka hostila před utkáním patnáctý Hradec Králové a domácí tým duel nezvládl. Hosté si odvezli tři cenné body a Brňané se tak nebezpečně přiblížili sestupovým vodám.

Hradec zasadil první úder domácím už v 8. minutě, kdy přečíslení hostů zakončil úspěšně Jan Šisler – 0:1. Po dvaceti minutách mohli hosté vést už o dvě branky. Centr hradeckého Štěpána domácí brankář Petr vyrazil pouze k volnému Hadasčokovi, který orazítkoval břevno.

Až ve 38. minutě se v obrovské šanci zjevili také domácí, Škoda však po centru Zavadila hlavičkoval jen doprostřed brány. Hned v úvodu druhé půle zazdil obrovskou tutovku domácí Traoré, který trefil pouze nohy gólmana Lindra.

V 54. minutě obrana Zbrojovky zaspala a nechala na zadní tyči úplně volného Radka Hochmeistera, který hlavou nedal Petrovi šanci – 0:2. Snížení domácích přišlo v 60. minutě, pokutový kop za faul na Švancaru proměnil Pavel Zavadil – 1:2.

Brno mohlo vyrovnat za další tři minuty, to když Mezlík krásně vyslal Husára, ten však Lindra nepropálil. V 69. minutě se proháčkoval do vápna Švancara, odkud přihrál pod sebe Traorému a guinejský fotbalista zahodil druhou stoprocentní gólovku.

V závěru pak Východočeši využili protiútok. Přečíslení tři na dva vyřešil hostující Dušan Uškovič, když šikovně přeloboval vyběhnutého Petra - 1:3. 

FC Zbrojovka Brno - SK Hradec Králové 1:3 (0:1)

Branky: 60. Zavadil (11) – 8. Šisler, 54. Hochmeister, 90. Uškovič. Rozhodčí: Hrubeš – Wilczek, Kovařík. ŽK: 3:2 (Mezlík, Pašek, Hyčka – Hadaščok, Lindr). Diváci: 1826.

Brno: Petr – Pašek, Pernica, Sus, Hyčka (65. Marković) – Mezlík, Šoljič (30. Traoré), Zavadil, Lutonský (57. Husár) - Švancara, Škoda. Trenér Petr Čuhel.

Hradec: Lindr – Poděbradský, Fukal, Hochmeister, Strnad - Štěpán (82. Kulič), Šisler, Harba, Klapka (75. Uškovič) – Hadasčok. Trenér Jiří Plíšek.

Foto: www.fczbrno.cz

Štítky FC Zbrojovka Brno, SK Hradec Králové, Gambrinus liga, 21.kolo, sezóna 2012/2013, FC Hradec Králové, Petr Čuhel, 1. česká fotbalová liga, Brno, Královo Pole, Jan Šisler, Pavel Zavadil, Dušan Uškovič, Radek Hochmeister

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka si porážkou s Hradcem komplikuje situaci  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.