Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka sahala po druhém vítězství v řadě

V utkání 26. kola Gambrinus Ligy si Zbrojovka rozdělila body s Mladou Boleslaví. Zbrojovka měla po celý zápas více ze hry, a za stavu 1:0 měla dvě velké příležitosti rozhodnout, nakonec se po ruce Petra Buchty ve vápně musí po proměněné penaltě spokojit s bodem.

Už po dvou odehraných minutách viděli diváci první gólovku a to na straně Zbrojovky. Buchtův přetažený centr napálil z první na Millera Lutonský a míč snášející se do brány vyhlavičkoval z brankové čáry jeden z hostujících stoperů.

V nepříliš pohledném zápase mohla Boleslav vyrovnat pár minut před pauzou. Ve 38. minutě přenechal Ondřejka míč ve vápně Slobodovi a jeho bomba prosvištěla těsně nad břevnem.

Brnu se v hned v úvodu druhé půle podařilo vstřelit branku. Po obrovské chybě Boleslavi u autové čáry potáhl Švancara míč až na brankovou čáru a zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Frejlacha, který nezaváhal – 1:0.

Po hodině hry mohli domácí svůj náskok navýšit a to hned dvakrát. Nejprve těsně minul střídající Traoré, o minutu později nezachoval chladnou hlavu v obrovské šanci Švancara, jenž poslal míč nad bránu. 

Boleslavi se podařilo nakonec srovnat a to v 79. minutě, kdy Lukáš Magera proměnil pokutový kop, který hosté zahrávali po ruce Petra Buchty – 1:1.

FC Zbrojovka Brno – FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)

Branky: 46. Frejlach - 78. (11) Magera. ŽK: 2:3 (Švancara, Hyčka - Ševinský, Dosoudil, Kúdela). Rozhodčí: Příhoda – Wilczek, Mokrush. Diváci: 4762.

Brno: Doležal – Buchta, Sus, Pernica, Husár (57. Hyčka) – Frejlach (67. Šoljić), Mezlík (46. Traore), Zavadil, Lutonský – Švancara, Kroupa. Trenér: Ludevít Grmela.

Boleslav: Miller – Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil – Ondřejka (70. Magera), Opiela, Ščuk, Mareš (52. Štohanzl) - Nešpor, Sloboda (46. Chramosta). Trenér: Ladislav Minář.

Foto: Fotex, www.fczbrno.cz

Štítky FC Zbrojovka Brno, Mladá Boleslav, Gambrinus liga, 26.kolo, sezóna 2012/2013, BK Mladá Boleslav, Petr Buchta, 1. česká fotbalová liga, Lukáš Magera, HC Kometa Brno, FK Mladá Boleslav, Ludevít Grmela, Ladislav Minář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka sahala po druhém vítězství v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.