Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka hrála téměř celý zápas v přesile, přesto prohrála

Brňané nevyužili v zápase proti Jihlavě přesilovou hru trvající 85 minut a v utkání prohráli 0:2. Domácí se gólově prosadili ve 28. minutě zásluhou Šourka, ve druhé půli přidal druhou branku Šimonek. Brno tak zůstává na 22 bodech a od patnáctých Teplic dělí Zbrojovku jen tři body.

Diváci na stadionu uviděli dříve červenou kartu než gólový okamžik. Domácí obránce Marek totiž pokazil malou domů, jeho úmysl vystihl Lutonský, bek Jihlavy jej následně fauloval a musel pod sprchy.

Skórovat ovšem mohli už za dvě minuty domácí, to když sám na brankáře pelášil Jungr, ten ale Doležala neprostřelil. Co se Jihlavě nepovedlo v 9. minutě, napravil po půl hodině hry Ondřej Šourek, který překonal hostujícího gólmana hlavou po centru Vaculíka – 1:0.

Druhou trefu přidali domácí v 56. minutě. Masopust přihrál na pravé straně Jungrovi, ten odcentroval do vápna a tam si na hlavičku naskočil Arnold Šimonek – 2:0. O dvě minuty později mohl snížit Marković, jeho pokus šel ale mimo tyče.

V dalších minutách si Brňané už další gólovku nevytvořili, zápas v Jihlavě tak prohráli a prohloubili svou krizi.

„Nám chybělo všechno, zejména ve druhém poločase to byl ostudný výkon. Výkon potvrdil a prohloubil to, co nás trápilo. Ohrožení na lavičce samozřejmě vnímám, ale ohrožená je především Zbrojovka,“ uvedl na webových stránkách Zbrojovky Brno kouč Petr Čuhel.

Další zápas sehrají fotbalisté Zbrojovky Brno v pátek 12. dubna na domácím trávníku proti Sigmě Olomouc od 20:15 hodin.

Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 28. Šourek, 56. Šimonek. ŽK: 4:4 (Čvirik, Šimonek, Rada, Vaculík – Sus, Pašek, Škoda, Traore). ČK: 7. Marek (Jihlava). Rozhodčí: Paták – Vysloužil, Hrabovský. Diváci: 2750.

Jihlava: Blažek – Marek, Tlustý, Šourek, Čvirik – Masopust (67. Kliment), Rada, Jungr, Koloušek (77. Kosak), Vaculík (88. Karlík) – Šimonek. Trenér František Komňacký.

Brno: Doležal – Pašek (43. Traore), Brabec, Pernica, Husár – Mezlík, Sus (59. Škoda), Zavadil, Lutonský – Markovič, Švancara (66. Kroupa). Trenér Petr Čuhel.

Foto: Fotex, www.fczbrno.cz

Štítky FC Zbrojovka Brno, Vysočina Jihlava, Gambrinus liga, fotbal, 22.kolo, FC Vysočina Jihlava, Brno, Arnold Šimonek, Ondřej Šourek, FK Teplice, Petr Čuhel, SK Sigma Olomouc, František Komňacký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka hrála téměř celý zápas v přesile, přesto prohrála  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.