Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tři branky znamenají první domácí vítězství Zbrojovky

První žářijový den znamenal pro Zbrojovku třetí domácí utkání, kdy brněnští chtěli utnout sérii proher hned v jejím počátku. Po smolné první půli napřed otočil Petr Švancara průběh utkání dvěma brankami, třetí gól pak přidal výstavní trefou střídající Petr Glaser. Zbrojovka se tak může radovat z dalších třech bodů.

Po dvou nepříznivých výsledcích si hráči Zbrojovky chtěli zlepšit reputaci prvním domácím vítězstvím. Hned úvod utkání přinesl velkou příležitost Zbrojovky, kdy po Husárově centru nebezpečně tečoval míč Milan Jurdík, situace však skončila pouze ziskem rohového kopu. První zákrok ve svém premiérovém utkání za Zbrojovku si připsal Radek Petr v 8. minutě, kdy musel likvidovat Javorkův pokus z bezprostřední blízkosti. O minutu později zamotal budějovickým hlavy Švancara, milimetrovým centrem našel Šoljiče a jeho hlavička během své cesty za postranní čáru olízla Daňkovu tyč. Pokračovalo se ve velkém tempu a pravidlo nedáš-dostaneš tentokrát bohužel zafungovalo v neprospěch brněnských, když umístěnou střelou ze 13. minuty otevřel Brazilec Sandro gólový účet utkání.

Dobrá příležitost na brzké vyrovnání se naskytla Zbrojovce v 19. minutě. Po faulu Klesy na Husára se k přímému kopu postavil Pavel Zavadil, který však trefil pouze prostředek brány. Po téhle situaci tempo opadlo a na další nebezpečnou situaci se čekalo až do 39. minuty. Šoljič potvrdil svůj výborný výskok, ale ani další z jeho hlaviček nebyla gólová. V závěru poločasu ještě Švancara nabídl zajímavé zakončení Zavadilovi, jehož střela byla zablokována a Sus vzápětí nemířil přesně. Zbrojovka tak první poločas, ve kterém měla více příležitostí než soupeř, prohrála 0:1.

Druhý poločas otevřel odvážný průnik Hyčky takřka přes celé hřiště, jeho střele však chyběla větší razance. Vyrovnávací branka tak přišla hned z další akce, kdy se míč po zablokované Zavadilově přihrávce dostal na hranici vápna k domácímu kapítanu Švancarovi a technická střela k levé tyči rozpoutala euforii na tribunách – 1:1. Brzký gól Zbrojovku nabudil a do další šance se div neprotlačil Pernica.

Na Srbské se hrál skutečně atraktivní fotbal a šance byly k vidění na obou stranách. V 58. minutě střílel nad branku Sandro, na druhé straně fantasticky hrající Švancara připravil šance Mezlíkovi se Zavadilem, těm však chyběl v obou případěch krůček k zakončení. Tlak Zbrojovky vygradoval v 64. minutě, kdy dobře hrající Glaser našel úžasným centrem Petra Švancaru a ten hlavou vsítil svůj 52. ligový gól. Ještě veseleji bylo v 72. minutě, kdy během svého prvního ligového utkání korunoval Petr Glaser svůj výkon výstavním angličákem a kromě toho, že Zbrojovku posunul do dvoubrankového vedení, si výrazně řekl o ocenění za gól měsíce.

Zbytek utkání se proměnil v exhibici Zbrojovky a do pohledných kombinací se zapojil také Lamine Fall, který za standing ovation nahradil hrdinu utkání - Petra Švancaru. Čtvrtý úder mohl přidat v poslední minutě Pavel Mezlík, tentokrát byl však Daněk připraven. Poslední šancí zápasu byla nepřesná rána hostujícího Markoviče. Ti, kteří si našli během sobotního odpoledne cestu na Srbskou tak nemuseli litovat, když Zbrojovka kromě výkonu potěšila i výsledkem a zvítězila 3:1.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Brno): „V prvním poločase chybělo nasazení, po vyrovnávací brance jsme konečně začali hrát podle našich představ. Pořád je na čem pracovat, příště musíme hrát od první minuty, ne až od 46."

František Cipro (České Budějovice): „Nestalo se nám poprvé, že po inkasované brance přestala fungovat organizace hry. Vyrovnávací branka přišla příliš brzo a byla rozhodující."

Zdroj www.fczbrno.cz

Štítky FC Zbrojovka Brno, Petr Švancara, Petr Glaser, Pavel Zavadil, Radek Petr, Milan Jurdík, SK Dynamo České Budějovice, František Cipro, Pavel Mezlík, Lamine Fall

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři branky znamenají první domácí vítězství Zbrojovky  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.