Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Střídající Bakoš zajistil Plzni proti Brnu vítězství 3:1

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli doma v dohrávce 17. kola první ligy s Viktorií Plzeň 1:3. Brňané od 7. minuty vedli po Glaserově gólu a dlouho úspěšně čelili soupeřově územní převaze. Plný bodový zisk zajistil Plzni až v závěrečné čtvrthodině dvěma góly střídající Bakoš.

Z brněnské sestavy vypadl útočník Markovič, který si na předzápasovém tréninku poranil kotník. Při absenci téměř poloviny základní sestavy kvůli karetním trestům a zraněním sáhla Zbrojovka k taktice, ze které byl patrný respekt z favorita a vedoucího týmu tabulky.

V 7. minutě unikl Švancara po levé straně a centrovaný míč propadl až k volnému Glaserovi, jehož tvrdá přízemní střela po teči hostujícího obránce Procházky skončila v plzeňské síti.

Po inkasované brance pokračovala Viktoria v kombinačním tlaku, ale vyrovnala až po půlhodině hry po rychlém protiútoku. Na Kovaříkův centr z levé strany si netroufl vyběhnout brankář Doležal, Zavadil ve snaze zasáhnout míč zakopl a volný Rajtoral pohodlně skóroval.
   
I po změně stran měli hosté převahu, která ale k vyloženým střeleckým příležitostem nevedla. O svém vítězství rozhodla Plzeň čtvrt hodiny před koncem. Po deseti minutách pobytu na trávníku dostal Bakoš přihrávku za obránce a po krátkém sólu pohotově skóroval.

Brňané se sice ještě pokusili o zvrat, avšak v koncovce se neprosadili. Naopak v poslední minutě přidal Bakoš třetím gólem vítěznou pojistku.

„Plzeňáci jsou frajeři na hřišti. Jejich kvalita je vysoká a umějí ji využít,“ řekl po zápase kapitán Brna Petr Švancara.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Zbrojovka Brno, Viktoria Plzeň, Gambrinus liga, 17.kolo, sezóna 2012/2013, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Brno, Petr Švancara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střídající Bakoš zajistil Plzni proti Brnu vítězství 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.