Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalisté se třemi posilami nechtějí hrát o záchranu

Se třemi posilami Tomášem Frejlachem, Miroslavem Markovičem a Muamerem Avdičem vstoupí do jarní části fotbalové ligy sedmý tým tabulky Zbrojovka Brno. Nováček ligy má navzdory výchozímu postavení v horní polovině tabulky jediný cíl, kterým je udržení nejvyšší soutěže.

Na předposlední České Budějovice mají Brňané náskok pouhých šesti bodů, ale jen o záchranu bojovat nechtějí.

„Optimismus by měl být. Ale musíme se poctivě rvát, vrátit se k pracovitosti. Tak, abychom se nedostali do potíží. Hrát o záchranu by znamenalo dostat se pod tlak. Doufám, že se to nestane,“ uvedl na tiskové konferenci trenér Zbrojovky Petr Čuhel.

Sedmadvacetiletý Frejlach ze Slavie Praha je jediným hráčem z brněnského kádru, který je v klubu na roční hostování. Obránce druholigového Znojma Avdič i útočník Dukly Praha Markovič zamířili na přestup a tříletý kontrakt uzavřel i Mohamed Traore.

„Dotvořujeme mužstvo, které by mělo mít perspektivu. Současný kádr by měl zůstat ještě další rok pohromadě. Do budoucna se chceme bez problémů pohybovat v první lize,“ poznamenal sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Tým opustili Michal Jurdík (Sparta Praha) a Petr Nekuda (Dukla Praha), kteří ukončili hostování. „Oba nenaplnili naše představy. I když jsou zkušení hráči,“ doplnil Kudela.

Zbrojovku opustil Josef Kaufman, jenž byl v Brně na hostování ze Slavie Praha a v zimní přestávce zamířil do Teplic. „Měli jsme o něj zájem. Ale jeho podmínky byly pro nás neakceptovatelné. Hráče nechceme přeplácet,“ přiznal Kudela. 

V zimní přípravě sehráli Brňané jedenáct zápasů, třikrát vyhráli, pětkrát remizovali a třikrát prohráli.

„Měli jsme velice kvalitní podmínky jak v domácím prostředí, tak i v Turecku a navzdory prohře se vydařila i generálka ve Vratislavi,“ zhodnotil výsledky v zimní přestávce trenér Čuhel.

Před jarním zahajovacím duelem s vedoucím týmem tabulky Viktorií Plzeň má kouč starosti, neboť bude postrádat polovinu základní sestavy.

V karetním trestu jsou Pašek, Pernica, Fall a Mezlík. Kromě toho budou chybět dlouhodobě zraněný Král, který ještě trénuje individuálně, a dva týdny bude chybět Frejlach.

Zdroj: ČTK
Foto: www.fczbrno.cz

Štítky FC Zbrojovka Brno, kádr, posily, Gambrinus liga, Tomáš Frejlach, SK Slavia Praha, Petr Čuhel, FK Dukla Praha, Brno, SK Dynamo České Budějovice, 1. SC Znojmo, Mohamed Traore, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté se třemi posilami nechtějí hrát o záchranu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.