Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zbrojovka pálila jako o život, gól však nedala. Dukla si z Brna odvezla bod za bezbrankovou remízu

Do poločasu to mohlo být s klidem 5:0. Jenže nebylo. Brněnští fotbalisté spálili vše, na co přišli. V útočně laděném zápase měli po celou dobu převahu, přesto si z něj odnesli pouhý bod. V tabulce tak Zbrojovka zůstává předposlední.

Hlavním aktérem zápasu byl bezesporu Michal Škoda. Bohužel pro něj i pro Zbrojovku, ověnčeným hrdinou se nestal. Svou první tutovku neproměnil již ve 20. minutě. Škoda se objevil ve vápně sám před pražským brankářem Radou, jeho střelu na zadní tyč však brankář vyrazil.

Tři minuty na to pálil brněnský útočník z téměř totožní pozice, opět neúspěšně. Jeho střelu do stejných míst tečoval vynikající Rada. Ve 32. minutě pak Radu protáhl pěknou střelou Kratochvíl. Michal Škoda dostal do třetice šanci odškodnit předchozí spálené tutovky. A to dokonce šancí více než stoprocentní. Po pěkné akci z pravé strany se k němu dostal míč z na hranici malého vápna. I z tak blízké vzdálenosti ho však brankář Rada a vychytal a střelu vyrazil na tyč.

Po změně stram pokračovali brněnští v líbivém, aktivním a útočném fotbale. V 73. minutě si na Škodův centr naběhl Francis Koné, v pádu však dokázal nasměrovat míč pouze půl metru vedle tyče. Dukla mohla Zbrojovku vytrestat za neproměněné šance v samotném závěru. Na pěkný centr si v 90. minutě naběhl Schrantz, svou hlavu namířil pouze do náruče Melichárka. V posledních vteřinách pak ještě vykřesal Brnu naději Fortes stříleným centrem do brány. Konému scházeli milimetry, avšak nedosáhl.

Jsme si vědomi toho, že doma potřebujeme vyhrávat a naplno bodovat. Na dnešním zápase vidím proto jediné negativum - a to, že jsme nevyhráli. Měli jsme výborný vstup do utkání. Vytvořili jsme si hodně čistých gólových šancí, které jsme měli proměnit. To je jediné, co týmu mohu vytknout," shrnul trenér Pivarník.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky FK Dukla Praha, HC Kometa Brno, FC Zbrojovka Brno, HC Škoda Plzeň, Michal Škoda, Lucie Šafářová, Francis Koné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka pálila jako o život, gól však nedala. Dukla si z Brna odvezla bod za bezbrankovou remízu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.