Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Souboj legend ovládla Sigma Olomouc. Barcelona zůstala před branami finále

Překvapivého vítěze měl první ročník turnaje fotbalových ikon Souboj legend na nově postaveném provizorním stadionu na malou kopanou za Lužánkami. Fotbalisté Sigmy Olomouc dokázali vyřadit slavnou Barcelonu, aby pak ve finále pěti góly přejeli i pražskou Spartu.

„Byl to skvělý zážitek. Zorganizovat takový turnaj byla geniální myšlenkou a já za to klukům děkuju," oplýval štěstím po vítězném finále bývalý český reprezentant Tomáš Ujfaluši. „Byl to můj druhý gól proti Barceloně v životě a možná první gól v životě levačkou," usmíval se Ujfaluši, jež zařídil jediným gólem výhru nad katalánským klubem. „Sparta tu hrála nejlepší fotbal, my dobře bránili a využili každou šanci, kterou jsme měli. To rozhodlo," uzavřel zkušený bek.

Zbrojovka Barcelonu neudolala, osobní derby však Švanci vyhrál

Se slavným katalánským klubem se potkala v základní skupině i brněnské Zbrojovka. Už od prvních vteřin však tahala za kratší konec. Po šestnácti minutách hrací doby tak svítilo na světelné tabuly skóre 4:1 pro Barcelonu. Jediný gól brněnský "Mercedes" Petr Švancara. „Chtěl bych hlavně poděkovat klukům z Barcelony. Jsou to suproví hoši, nehrají si na hvězdy, se všemi se baví, jsou bezprostřední," děkoval před zápasem Švanci návštěvě z Katalánska.

Přestože Zbrojovka ze skupiny nepostoupila, jednu osobní satisfakci si brněnský střelec přeci jen připsat mohl. V osobním derby s druhým z pořadatelů, Luďkem Zelenou, který hrál za svůj Slovan Liberec, zvítězil díky brance Zbrojovy v posledních vteřinách. „Hráli jsme o manželky, já teď beru trofej," vtipkoval po zápase Švancara.

Odpočinek od slunce a fotbalu obstaral doprovodný program

Jako na výhni se museli většinu dne cítit diváci na obou hlavních tribunách. Teploty přes třicítku a přímé slunce hnalo mnoho diváků do stínu a stánků s doprovodným programem. A bylo z čeho vybírat. Diváci mohli například na autogramiádě získat fotku a podpis od každého z ikonických fotbalistů turnaje. 

Vedle stánku s autogramiádami se lidé fotili u vozu Renault Megane od Auto Pokorný. V soutěži o nejlepší foto na instagram s hashtagem #autopokorny pak mohli vyhrát zapůjčení vozu na víkend s plnou nádrží k tomu. 

Přes tři tisíce prodaných lístků

Přestože vypadaly tribuny vinou silného horka po celý den spíše poloprázdně, podle organizátorů prošlo akcí okolo tři a půl tisíce lidí. „Nyní už ale vím, jak moc jsou tyto první akce náročné. Bylo tu spoustu chyb, které běžný návštěvník nepoznal, já je ale viděl. Akci hodnotím celkově velmi pozitivně. Příště už si ale budu muset vybrat, jestli hrát nebo organizovat," hodnotil turnaj Luděk Zelenka. „Příští rok chceme uspořádat druhý ročník. Mým osobním snem je, abydo Brna přijel Diego Maradona," uzavřel s úsměvem Švanci.

Foto: Tomáš Hrivňák, Martin Šeda

Štítky FC Barcelona, finále, SK Sigma Olomouc, fotbal, AC Sparta Praha, Lužánky, Tomáš Ujfaluši, FC Zbrojovka Brno, Petr Švancara, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj legend ovládla Sigma Olomouc. Barcelona zůstala před branami finále  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.