Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Bývalý kapitán Zbrojovky byl vyhlášen Osobností ligy. Je to ohromná pocta, děkuje Zavadil

Fotbalový světoběžník Pavel Zavadil, který po pěti letech odchází z Brna, považuje nedělní vyhlášení osobností ligy za velkou poctu. I když v 39 letech byl po zlínském obránci Davidu Hubáčkovi druhým nejstarším hráčem uplynulého ročníku první ligy, na ukončení kariéry nemyslí. Na dvě sezony se upsal druholigové Opavě, které chce pomoci už v příštím roce k návratu do nejvyšší soutěže.

„Potěšilo mě, že jsem v mých letech dostal takové ocenění. Být mezi takovými fotbalovými legendami s tímto oceněním má pro mě velkou váhu. Také proto, že kromě novinářů hlasovali v anketě i trenéři a kapitáni jednotlivých týmů," řekl Zavadil na setkání s novináři při loučení s Brnem.

Nabídku vedení Zbrojovky na prodloužení kontraktu odmítl. Dal přednost Opavě, kde 15 let bydlí. Má tam veškeré zázemí, rodinu, děti i kamarády. „To hrálo obrovskou roli. Za pět let jsem se mezi Brnem a Opavou hodně nacestoval. Přemýšlel jsem dost dlouho o tomto kroku. Myslím, že jsem se rozhodl správně. Opava má nejvyšší ambice, aby postoupila do první ligy. Doufám, že si za rok opět zahraji první ligu," prohlásil.

Na novou výzvu se těší. „Znám v Opavě trenéry i hodně hráčů. Takže se nebudu muset adaptovat. Lidem, kteří mě přesvědčili k příchodu do Opavy, věřím. Divácké zázemí klubu je obrovské," uvedl Zavadil, jemuž nyní místo několikahodinového dojíždění do Brna zabere cesta na stadion pět minut na kole.

Brněnské působení považuje za jeden z mezníků kariéry. „Na klub i město budu mít jen pěkné a příjemné vzpomínky. Chtěl jsem zde dosáhnout na větší úspěch, vždy se ale objevila slabší chvilka a zasekli jsme se. Někdy to bylo složité. Silné jádro v týmu bylo, což se projevilo v okamžicích, když nám teklo do bot," ohlédl se bývalý kapitán Zbrojovky za působením v jihomoravské metropoli.

Nejtěžší chvíle kariéry zažil loni, kdy mu po zranění kolena trvalo téměř osm měsíců, než se vrátil na ligový trávník. „Toto období pro mě bylo nejhorší. Uvědomil jsem si spoustu věcí. I to, že mám fotbal natolik rád, že jsem pro něj ochoten všechno podstoupit. A nyní si více vážím toho, že mohu být každý den na tréninku," poznamenal Zavadil, který se navzdory blížící se čtyřicítce cítí v dobré kondici.

V české lize prošel šesti týmy. Do nejvyšší soutěže nahlédl před 18 lety při dvou startech v Olomouci, následně jej zlákaly Drnovice, jednu sezonu si vyzkoušel angažmá ve Spartě. Jeho další cesta vedla do Příbrami a poté do Baníku Ostrava. V zahraničí působil v Maccabi Haifa, sedm let pak strávil ve švédských klubech Mjällby, Östers Växjö a Örgryte Göteborg. 

„Mrzí mě, že jsem ve Spartě nezůstal déle. Byla tam bohužel velká konkurence. Rád vzpomínám i na působení v Drnovicích. Perfektní bylo i angažmá v Maccabi, kde jsme získali titul. Ve Švédsku jsem byl už hodně dlouho a byl jsem rád, že jsem se vrátil domů," řekl Zavadil.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Pavel Zavadil, FC Zbrojovka Brno, SFC Opava, fotbal, David Hubáček, AC Sparta Praha, 1. FK Drnovice, IFK Göteborg, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý kapitán Zbrojovky byl vyhlášen Osobností ligy. Je to ohromná pocta, děkuje Zavadil  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.