Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zbrojovka v závěru popravila Chrudim. Z východu Čech si Flinta veze tři body

Fotbalisté Zbrojovky doslova utekli hrobníkovi z lopaty. V Chrudimi od 16. minuty prohrávali, v zápase je pak spasila neproměněná penalta Východočechů a povedený závěr. Díky čtyřem gólům si Zbrojovka veze z Chrudimi tři body. V tabulce tak poskočila na páté místo.

V úvodu utkání dobře hlavičkoval Růsek, ale skóre se neměnilo. To domácí se dostali do vedení hned z první šance. Po centru Dostálka se na přední tyči uvolnil Ondřej Kesner a míč nasměroval nad brankáře Flodera – 1:0. Chrudimi první branka pomohla a za deset minut přišly další šance. Nejprve střílel v ložence z malého vápna Vencl jen nad branku a vzápětí Dostálek tvrdou ranou těsně minul vzdálenější tyč.

Zbrojovka se připomněla opět v závěru poločasu, kdy vznikl ve vápně Východočechů velký závar, v němž měl největší šanci Magera, jenže kapitán hostů střílel zblízka jen do obětavého obránce. V závěru půle už se Šustrovi svěřenci vyrovnání dočkali. Po dalším nebezpečném centru se k zakončení dral Krška, ale míč si nakonec do vlastní branky srazil nešťastně domácí obránce Vojtěch Řezníček. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1 a opakoval se tak průběh jarního zápasu.

Břevna na obou stranách

Druhý poločas načala šance střídajícího Luonga, domácí od opětovného vedení dělily centimetry, jelikož jeho rána mířila kousek vedle šibenice. Za tři minuty kontrovalo svou šancí také Brno, po Eismannově centru ale Růsek střílel jen do boční sítě. Divoká pasáž pokračovala. Gól měl na své hlavě Magera, který využil zaváhání Mrázka, jenže jeho radosti stálo v cestě břevno. Za dvě minuty naopak mohli vést znovu domácí, kteří dostali k dispozici penaltu, z níž však Fronek střílel do břevna. Na góly 1:1, na břevna 1:1 a jelo se dál.

Na hřišti se s postupem času začalo přiostřovat a bylo jasné, že každá další chyba může rozhodnout. Branka ale přece jen přišla. Necelých dvacet minut před koncem se za průnikovým centrem vydal střídající Adam Fousek, který se prodral až před Mrázka a premiérovým gólem v brněnském dresu poslal hosty do vedení – 1:2! Za pět minut měl pojistku na noze Vaněk, v tutovce ale poloprázdnou branku minul.

Domácí se v závěru snažili dostat do tlaku, z nějž by případně přišlo vyrovnání, ale Brno skvěle kouskovalo hru. V nastaveném čase navíc Chrudimští už zcela rezignovali na obranu, a tak přišel třetí trest. Střídající Peter Štepanovský, který po hodině hry nahradil Kršku, zůstal sám za obranu a pohodlně ve velké šanci přehodil brankáře domácích – 1:3. Náladu Zbrojovky navíc v úplném závěru vylepšil ještě Adam Fousek, který zakončil další rychlý brejk střelou do prázdné branky – 1:4. Brno si po obratu a jasné výhře odváží z Chrudimi tři body.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Chrudim, zbrojovka, výhra, FC Zbrojovka Brno, Česko, Adam Fousek, Peter Štepanovský

Zbrojovka v závěru popravila Chrudim. Z východu Čech si Flinta veze tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.