Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka hlásí zvučnou posilu. Do Brna se vrací bývalý reprezentant Ondřej Vaněk

Výraznou posilu do zálohy získala tento týden brněnská Zbrojovka. Klub se dohodl na příchodu Ondřeje Vaňka. Ten se do Brna vrací po 13 letech, poslední tři sezóny strávil v ruské Ufě. Vaněk má na kontě také několik reprezentačních startů.

Devětadvacetiletý záložník oblékne dres s číslem 90. „Udělám vše pro to, abych klubu pomohl tam, kam patří, tedy do první ligy. To je můj hlavní cíl a smysl mého rozhodnutí," řekl krátce po podpisu.

Do Brna se vrací po dlouhých letech. „Tuším třinácti. Většinu hráčů z kabiny si pamatuju spíše jako protihráče, jen s Pazlim jsem se potkal v mládeži Slavie na intru," směje se. „Ale v Brně už trénuju tři týdny, z toho poslední týden s áčkem, takže už kluky vesměs znám líp," doplnil Vaněk.

Brněnský rodák oblékl dre Plzně, Slavie, Jablonce i nároďáku

Ondřej Vaněk začal svou kariéru v rodném Brně, v osmnácti letech zamířil do Slavie a zde si také odbyl ligovou premiéru. Shodou okolností proti Zbrojovce. Po intermezzu v Hlučíně působil čtyři roky v Jablonci, kde si svými výkony řekl o reprezentační dres.

Následně přestoupil v roce 2014 do Kayserisporu, po sestupu klubu se domluvil na smlouvě v Plzni, se kterou dobyl dva ligové tituly. Poslední tři roky strávil v ruské Ufě.

V dresu Slavie, Jablonce a Plzně nastřádal Vaněk dohromady 123 ligových zápasů, vstřelil 16 branek. V Ufě ve 44 duelech skóroval devětkrát. Dres národního týmu oblékl v osmi zápasech včetně kvalifikační bitvy o světový šampionát v Itálii.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Ondřej Vaněk, zbrojovka, posila, Brno, Ufa, Plzeň, Jablonec, Kayserispor, Itálie

Zbrojovka hlásí zvučnou posilu. Do Brna se vrací bývalý reprezentant Ondřej Vaněk  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.