Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rošáda mezi brněnskými kluby. Z Líšně odchází do Zbrojovky kapitán Krška, opačným směrem jde mladý talent Zikl

Brněnské fotbalové kluby, které aktuálně v druhé nejvyšší fotbalové lize okupují sousední místa v tabulce (Líšeň 4., Zbrojovka 5.), si hned po startu sezóny zajímavě vyměnily hráče. Z Líšně přichází zpět do Zbrojovky její odchovanec a zároveň současný kapitán Líšně David Krška. Opačným směrem putuje na půlroční hostování mladý talent Martin Zikl.

27 branek za tři sezóny z pozice záložníka

Záložník David Krška v Brně podepsal smlouvu na dva roky a absolvoval první trénink. Do Zbrojovky se vrací po čtyřech letech, které strávil v Kroměříži a v Líšni, kterou dovedl jako kapitán do druhé ligy. Během tří sezón nastřílel 27 branek. Neztratil se ani v úvodu letošní sezóny, kdy se trefil do sítě Varnsdorfu i Chrudimi a přispěl tak Líšeňským k parádnímu vstupu do druholigových bojů.

Vrátit se tam, kde jsem vyrůstal, a hrát za Zbrojovku, takové možnosti se neodmítají. Moc se těším a věřím, že se mi povede brzy zapadnout," řekl po podpisu Krška.

Ve Zbrojovce David působil naposledy v sezóně 2014/15, kdy nastřílel šest branek za juniorku, rok předtím skóroval čtyřikrát. Dobře jej tak zná především asistent trenéra Richard Dostálek.

„Ze současného kádru jsem hrával s Honzou Sedlákem, Pavlem Halouskou, Kubou Šuralem a dalšími, s Kubou Přichystalem jsem se pak potkal i v Líšni," vzpomíná Krška.

Do Líšně putuje teprve dvacetiletý kanonýr

Na půlroční hostování naopak odchází dvacetiletý forvard Martin Zikl. Ten letos naskočil do všech tří zápasů, dohromady však nasbíral jen 58 minut.

Ve své seniorské kariéře má na kontě osm prvoligových zápasů, v nichž vstřelil jednu branku; ve druhé lize nasbíral 17 startů a trefil se dvakrát, na další tři góly přihrál. Nejvíce však zářil ještě v juniorech, kde v první lize nasázel dvacet gólů a byl zvolen nejlepším hráčem sezóny.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky přestup, Líšeň, zbrojovka, krška, zikl, David Krška, Martin Zikl, FC Zbrojovka Brno, FK Varnsdorf, Richard Dostálek, Kroměříž, Chrudim

Rošáda mezi brněnskými kluby. Z Líšně odchází do Zbrojovky kapitán Krška, opačným směrem jde mladý talent Zikl  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.