Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zbrojovka domácím fanouškům radost neudělala. S Pardubicemi remizovala 1:1

Fotbalisté Zbrojovky se v pátek poprvé v nové sezóně představili před domácími diváky. Moc velkou radost svým fanouškům však neudělali. Navzdory rychlému úvodnímu gólu Brno nakonec s Pardubicemi pouze remizovalo. Zbrojovka má tak po dvou kolech na kontě pouhé dva body.

Trenér Šustr udělal v základní jedenáctce několik změn. Ve středu pole nastoupila dvojice Fousek - Přichystal, v brance pak Jiří Floder. Těsně před utkáním přišla na řadu slavnostní chvíle. Jan Kopenec, člen mistrovské jedenáctky z roku 1978 a čerstvý sedmdesátník, převzal dres právě s tímto číslem.

Zbrojovka do utkání vstoupila aktivně. V šesté minutě vletěl do vápna Šumbera, jenž byl faulován a Flinta mohla otevřít skóre z penalty. K penaltovému puntíku si míč postavil kapitán Lukáš Magera a nedal Letáčkovi žádnou šanci - 1:0. Domácí pokračovali v aktivitě a skóre mohl navýšit Růsek, ale po prudkém centru Šumbery neohrozil nikterak výrazně Letáčka.

Pak bohužel aktivita na straně domácích opadla a v momentě, kdy se poprvé v utkání osmělily Pardubice, přišel okamžitě trest. Odražený míč si před vápnem sebral Prosek, přesným pasem našel ve vápně Tomáše Čelůstku, jehož střela z levé strany trefila neomylně pravý dolní roh - 1:1. Zbrojovka byla rázem jako opařená a měla velké problémy s rozehrávkou. Na obraz hry zareagoval trenér Šustr střídáním Přichystala na Zikla. To sice uklidnilo hru Zbrojovky, ale přesto to byly Pardubice, které mohl v závěru strhnout vedení na svou stranu. Centr Čelůstky proletěl defenzívou Brna a nechybělo mnoho k tomu, aby jej usměrnil do sítě.

Druhou půli chtěla Zbrojovka evidentně ovládnout. Napomoci k tomu mohl centr Fouska, ale ten srazila hostující defenzíva na roh. Do slušné šance se o malý moment později dostal po Šumberově možnosti Eismann, ale jeho dělovka o dobré dva metry minula Letáčkovu bránu. Aktivitu Zbrojovky mohl zpeněžit Antonín Růsek, který Eismannův centr poslal hlavou jen do míst, kde stál strážce hostující svatyně. To byla asi největší možnost Zbrojovky ve druhé půli.

Domácích bylo v těch minutách plné hřiště a po Šumberově centru mohl přidat svůj druhý letošní gól Jakub Šural, ale svou hlavičku poslal příliš vysoko. Pak se ovšem opakovala situace z první půle, domácí polevili a hosté se naopak osmělili. Kohútovu akci brněnská defenziva ještě zastavila, ale míč se dostal jen k Hlavatému, jehož rána trefila brankovou konstrukci. Na zmatky v defenzívě reagovala domácí lavička nasazením Bariše na pozici Marka Macha.

Závěrečných patnáct minut bylo čistě v režii Zbrojovky, která držela míč ve své moci, její převaha byla ovšem platonická a bez větších šancí. Po jednom z centrů se do míče před vápnem opřel Zikl, jeho dělovka ale skončila jen v rukavicích Letáčka. Zbrojovka tak podruhé v řadě končí zápas nerozhodně a po dvou zápasech má na kontě jen dva body.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, pardubice, remíza, FK Pardubice, FC Zbrojovka Brno, Antonín Růsek, Tomáš Čelůstka, Jiří Floder, Jan Kopenec, Lukáš Magera, Jakub Šural, Marek Mach

Zbrojovka domácím fanouškům radost neudělala. S Pardubicemi remizovala 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.