Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zbrojovka vstoupila do nové sezóny remízou. Ve Vlašimi vybojovala bod až minuty před koncem

Fotbalisté Zbrojovky vstoupili do nové sezóny ve které mají jasný cíl - postup zpět mezi elitu. Na zahájení čekal Brňany neoblíbený soupeř - Vlašim, se kterou Flinta v loňské sezóně doma prohrála a venku remizovala. A tradice vzájemných soubojů se bohužel udržela i letos. Zbrojovka totiž ve středních Čechách vybojovala opět pouze bod.

Zbrojovka nastoupila do utkání v bráně s Halouskou, v základní sestavě se objevil i osmnáctiletý Mach. Do první větší šance se prodral agilní Tonda Růsek, ale z pravé strany nedokázal zamířit do prostoru branky a minul. Brněnští měli více ze hry a obrana Vlašimi měla co dělat s útočnými snahami Zbrojovky. Udeřit se Flintě podařilo v jednadvacáté minutě. Na rohový kop si spolu s Magerou naskočil Jakub Šural a byl to právě on, kdo míč usměrnil do sítě. Při oslavě svého gólu poslal pozdrav do nebe svému bratrovi - 0:1. Zbrojovka pokračovala v aktivitě a nechybělo mnoho k vedení o dvě branky.

Dvě minuty po brance Šurala se totiž do dobré pozice dostal Šimon Šumbera, nejproduktivnější hráč přípravy ale nedokázal zakončit dle svých představ a Řehák míč zkrotil. Hra Zbrojovky i nadále dělala problémy domácímu celku a po chybě Řeháka, jenž si nedokázal stáhnout míč ze vzduchu a těsně před Bartolomeem musela míč odpravit obrana Vlašimi. Až v závěru zahrozila i Vlašim, Jakubov ale pálil vedle a poločas tak ovládl hostující tým poměrem 0:1.

Ve druhé půli Vlašim ukázala svou nepříjemnou stránku a Zbrojovka měla co dělat. Nepříjemné centry ze strany dokázala stoperská dvojice Šural - Kryštůfek odvracet celkem spolehlivě. Problém nastal v 60. minutě, kdy se ke střele na levé straně dostal Jakubov, jeho ránu těsně před Halouskou tečoval jmenovec brněnského herce a fanouška Zbrojovky, Václav Svoboda a rozvlnil síť brněnské klece - 1:1.

Brňané se hnali za vedoucí brankou a velice blízko k ní byl Lukáš Magera, jenž tečoval střílený centr z pravé strany. Bohužel pro fanoušky Zbrojovky trefil jen připraveného Řeháka. O osm minut později se po hostujícím rohu do brejku dostal domácí Breda, obhodil si Halousku, který jej dle verdiktu rozhodčího Petříka podrazil a sedm minut před koncem kopala Vlašim pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Ladislav Janda, který dokázal překonat Halousku - 2:1.

Kdo v tuto chvíli zlomil nad Zbrojovkou hůl, tak musel hodně rychle běžet pro lepidlo. Hned po rozehrání se probil do zakončení střídající Zikl a domácí Řehák měl co dělat, aby míč vytěsnil na roh. Flinta se zatáhla na polovinu Vlašimi a tři minuty před vypršením základní hrací doby zařídil alespoň bod Pavel Eismann, jehož centr propadl do brány.


 FC Sellier & Bellot Vlašim 2:2 (0:1) FC Zbrojovka Brno

FC Sellier & Bellot Vlašim: Řehák – Breda, Štochl, Broukal, Blecha – Janda, P. Pilík, Skopec, Svoboda – Dias (67. Jelínek), Jakubov (90+1. Šabanov).

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann – Bartolomeu (52. Fousek), Bariš, Mach (73. Přichystal), Šumbera (85. Zikl) – Růsek, Magera.

Branky: 60. Svoboda, 84. Janda (pk) - 21. Šural, 88. Eismann.
Žluté karty: 55. Skopec - 83. Halouska, 83. Šural, 90. Magera.
Rozhodčí: Petřík – Vinter, Novák. 

Diváci: 848

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Vlašim, remíza, druhá liga, FC Zbrojovka Brno, Jakub Šural, Brno, Středočeský kraj, Lukáš Magera, Pavel Eismann, Václav Svoboda, Ladislav Janda, Jakubov

Zbrojovka vstoupila do nové sezóny remízou. Ve Vlašimi vybojovala bod až minuty před koncem  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.