Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zbrojováci představili nové dresy a do nadcházející sezóny mají jediný cíl: postup

Fotbalisté Zbrojovky představili tento týden nové dresy pro nadcházející sezónu. Ta přitom startuje už v pátek utkáním ve Vlašimi. Brněnští mají před startem soutěže nekompromisní cíl – postup do první ligy. Letošní sezóna

„Už se těším, až sezóna začne. A věřím a vím, že to tak mají i hráči. S přípravou jako takovou jsem neměl zásadní problém, hráči ji dokázali absolvovat bez větších problémů, vyjma Petera Štepanovského a Ondry Pachlopníka. V pátek nám začíná sezóna a jasným cílem je postup," řekl trenér Pavel Šustr na tiskové konferenci.

Výsledky z přípravy byly vydařené, v tradičním přípravném zápase s Vyškovem například Zbrojovka vyprovodila soupeře devíti góly. Kouč Brna to ovšem nehodlá přeceňovat. „Vždy se na to dívám z pohledu výkonu. Vnímám, jak hráči pracují, co předvádí na hřišti. Neříkám, že to bylo bez chyby, na druhou stranu výkony zejména v utkání s ligovými soupeři už snesly určité měřítko, to je pro mne důležité," prohlásil Šustr.

Chce to lepší start, míní sportovní manažer

„Před vstupem do sezóny přemýšlíme pozitivně, věříme, že zahájíme lépe než před rokem. To, jak se bude začátek vyvíjet, může mít logicky dopad na případné další změny v kádru. Pořád sledujeme, co se děje kolem nás. Pakliže někdo ve druhé lize kvalitativně vyskočí, nebo některý hráč v první lize nebude na pozici, která by mu vyhovovala, jsme připraveni reagovat. I v tomto případě se pořád bavíme o pozici středového hráče," uvedl sportovní manažer Tomáš Požár k přestupům.

Loňská zkušenost je pro nás výhodou

Kapitán týmu Lukáš Magera věří, že loňská zkušenost bude pro Zbrojovku prospěšná. „Vyzkoušeli jsme si soutěž a mužstvo ví, do čeho jde. Jsme dlouho pohromadě a lépe připravení. Začátek je samozřejmě důležitý, rádi bychom pokračovali v tom, jak jsme končili loňskou sezónu," zmínil sérii šesti výher, která Zbrojovku posunula do baráže.

Nějakého podcenění soupeřů či euforie nad povedeným průběhem přípravy se Magera neobává. „Je nás v týmu dost zkušených na to, abychom si to ukočírovali. Když je potřeba, a něco se nám nelíbí, umíme zvednout hlas. Výsledky můžou být dobré, ale nic to nemění na tom, že sezóna je úplně něco jiného," dodal Magera.

Poprvé Zbrojovka a Líšeň v jedné soutěži

Letošní ročník druhé nejvyšší fotbalové soutěže bude mít pikantní nádech také v tom ohledu, že se v soutěži poprvé potkají dva brněnské celky – vedle Zbrojovky také Líšeň, která postup vydřela v posledním kole.

Zbrojovka přitom s Líšní dlouhodobě spolupracuje. „Rád bych v této souvislosti dementoval zprávy a spekulace o tom, že jsme zastavili spolupráci s Líšní. Líšni přejeme, jsme s ní v kontaktu, a pakliže budeme schopni pomoci, pomůžeme. Pakliže budeme vědět, že je to pro hráče správné, nemáme problém jej uvolnit, pokud budeme mít v současnosti pokryté potřeby áčka a béčka," upřesnil Požár.

Další dotaz směřoval na největší soupeře v soutěži. „Doufám, že to nebudeme my sami," pousmál se Požár. „Ambice bude mít Dukla, Jihlava, Hradec, vždycky navíc někdo vyletí, komu se před sezónou třeba tolik nevěřilo. Hlavní je ale to, co vytváříme my. Nechceme a nemůžeme už žít z jara, to je minulost, ale věřím, že trenéři nastavili dost náročné prostředí na to, aby tu z toho někdo zkoušel žít. Ověřili jsme si náročnost soutěže, budiž nám tahle zkušenost k dobru," zakončil Požár.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, dresy, představení, postup, FC Zbrojovka Brno, soutěž, Líšeň, Vlašim, Lukáš Magera, Tomáš Požár, Pavel Šustr, FK Dukla Praha, FC Hradec Králové, FC Vysočina Jihlava

Zbrojováci představili nové dresy a do nadcházející sezóny mají jediný cíl: postup  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.