Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Malá kopaná láká stále více nadšenců. V Brně začínal svaz se čtyřmi týmy, teď má přes pět tisíc členů

PR článek

Aktuálně nenajdete úspěšnější kolektivní sport, než je malý fotbal (nebo malá kopaná, chcete-li). Vždyť Česká republika je úřadujícím mistrem světa i Evropy v kategorii mužů, i v kategorii hráčů do 21 let. K tomuto úspěchu ale vedla dlouhá cesta, která však pro každého hráče začíná v některé ze soutěží některého z oblastních svazů. Těch sdružuje Asociace malého fotbalu ČR v současné době 16 a jedním z nich je právě Brno.  

Brněnský svaz malé kopané organizuje soutěže na území města Brna a v jeho okolí již od roku 1998. Loni tak proběhly oslavy jubilejních 20 let fungování této organizace, která se pyšní velmi dynamickým rozvojem a stále narůstajícím počtem členů.

U zrodu Brněnského svazu malé kopané stál současný prezident Asociace malého fotbalu České republiky a také prezident Světové federace malého fotbalu Filip Juda. První ročník soutěže uspořádal pro čtyři mužstva. V začátcích se hrála liga na jednom hřišti, postupem času se s přibývajícími týmy počet hřišť zvyšoval, přičemž ale ještě v sezoně 2008/2009 fungovaly asi tři hlavní, na kterých se hrálo. V aktuální sezoně se hrají soutěže BSMK na šestnácti hřištích.

Nyní má Brněnský svaz malé kopané přes 5000 registrovaných členů, pro ty aktivní z nich organizuje pět mužských soutěží, tři univerzitní, ligu žen a dvě soutěže juniorů. Možnost sportovního vyžití má tak opravdu každý a to je veliká devíza tohoto sportu. Zapojit se mohou děti, mládež, studenti, pracující, a to bez ohledu na výkonnost. Od nové sezóny se vedení svazu navíc chystá soutěže rozšířit o veteránskou ligu.

Jestli tedy s partou svých kamarádů, pracovním kolektivem, spolužáky, nebo skupinkou lidí, se kterou se pravidelně vídáte u příležitostného sportování, přemýšlíte, na jaký sport se po prázdninách vrhnout, vyzkoušejte malou kopanou.

Vše podstatné se dozvíte na webu www.malakopanabrno.cz

Štítky malá kopaná, brno, fotbal, brněnský svaz malé kopané, FC Zbrojovka Brno, soutěž, Česko, Asociace malého fotbalu České republiky, Evropa

Malá kopaná láká stále více nadšenců. V Brně začínal svaz se čtyřmi týmy, teď má přes pět tisíc členů  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.