Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Postupový sen se rozplynul. Zbrojovka v Příbrami nedokázala skórovat a bude hrát opět druhou ligu

Po domácí dramatické bitvě s finálním skóre 3:3 musela Zbrojovka v Příbrami buď vyhrát, nebo remizovat alespoň 3:3. Zbrojováci se však ve středních Čechách gólově prosadit nedokázali, a Příbram si tak zajistila přítomnost v první lize i pro příští rok.

Průběh utkání Zbrojovky s Příbramí naznačoval, že půjde o strategickou bitvu. Flinta ohrozila příbramskou branku v prvním poločase jen jednou, a to nepřesnou střelou Šumbery. Na druhé straně se naopak blýskl skvělými zákroky brněnský brankáře Floder. Do kabin se tak šlo bez branek.

Hned v první minutě druhé půle přišla do té doby největší šance Zbrojovky na postupovou branku – Štepanovský se důrazem protlačil do zakončení z hranice vápna, jeho přízemní pokus ale proskákal jen mimo. V 65. minutě se konečně do zakončení dostal také Lukáš Magera, ale ani tato pohotová střela po sraženém přímém kopu nemířila mezi tři tyče. Brno stupňovalo svůj tlak a o chvíli později se s míčem v nebezpečné pozici ocitl Lukáš Kryštůfek, tomu však přípravná fáze zabrala o vteřinu déle než bylo nutné a obrana Příbrami následnou střelu zablokovala.

Poté nesmyslně zakročili brněnští fanoušci, kteří začali odpalova pyrotechniku ve chvíli, kdy se Zbrojovce dařilo soupeře zatlačit. Následovala několik minut přerušení, po něm se Příbram zatáhla a pro Brňany bylo velmi těžké vytvořit si šanci. Tu největší neproměnil až v závěru Antonín Růsek. 

Rozhodčí poté diskutabilně i přes časná přerušení kvůli zranění a střídání nastavili pouhé tři minuty. I přes enormní úsilí se Zbrojovce nepodařilo skórovat a pravidlo o venkovních gólech tak rozhodlo o tom, že v první lize na úkor Zbrojovky setrvá Příbram.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Příbram, baráž, 1. FK Příbram, FC Zbrojovka Brno, Středočeský kraj, Lukáš Magera, Lukáš Kryštůfek, Antonín Růsek

Postupový sen se rozplynul. Zbrojovka v Příbrami nedokázala skórovat a bude hrát opět druhou ligu  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.