Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zázrak se nekonal. Zbrojovka v závěru přišla o senzační obrat a s Příbramí remizovala 3:3

K zázračnému obratu chybělo málo. Zbrojovka v prvním zápase baráže s Příbramí rychle prohrávala 0:2. Poté však dokázala otočit na 3:2 a diváci na Srbské již vyhlíželi výhru. O tu však Flinta přišla v posledních minutách. Do Příbrami tak v neděli pojede s vědomím, že musí vyhrát.

Poměrně po krásném úvodním choreu domácích fandů velmi slušně zaplněná Srbská ztichla. Už v 6. Minutě totiž otevřel skóre příbramský Matoušek.

A to bylo ještě hůř. Překvapení z prvního gólu totiž vystřídal ještě intenzivnější šok, když ve 12. Minutě po zahrané standardce trestal Brno Kodr a zvýšil na 2:0 pro Příbram.

Domácí fotbalisté se naštěstí oklepali rychle a dokázali náležitě odpovědět. V 19. Minutě našel Škodův centr Mageru, který zkušeně hlavou uklidil do dolní části brány.

Zbrojovka mohla pár minut poté dokonce vyrovnat. Na další pěkný centr ze strany naskakoval Štepanovský, jenže Magera o něm nevěděl a těsně před vlastním spoluhráčem odehrál ze záklonu míč za do outu.

V následujících minutách tlačily tisíce diváků Zbrojovku ke srovnání. A povedlo se! Po závaru před příbramskou bránou ve 40. Minutě a diskutabilním zákroku, který zaváněl penaltou, se nejlépe zorientoval Šumbera a srovnal na 2:2!

Druhý poločas začal z obou stran opatrně. Diváci byli svědky taktického fotbalu, Zbrojovka si moc šancí nevypracovala, na druhé straně musel domácí brankář Floder vytasit několik velmi dobrých zákroků.

Osm a půl tisíce lidí na Srbské se však přeci jen dočkalo. Po skvěle zahraném přímém kopu zůstal na rohu malého vápna osamocený Lukáš Magera a dokonal senzační obrat Zbrojovky ze stavu 0:2 na 3:2.

Vše nasvědčovalo tomu, že domácí hráči uspějou před rozbouřenou Srbskou a v baráži si proti Příbrami připíšou vítězství. Stejně jako začátek, měl středeční barážový zápas i hořký konec. V 89. Minutě se totiž na kraji vápna šikovně uvolnil hostující Matoušek a předložil míč do prázdné brány.

Zbrojovka tak vstoupila do baráže remízou 3:3. Odveta se hraje na hřišti Příbrami v neděli 2. Června. K postupu potřebuje Zbrojovka vyhrát jakýmkoliv výsledkem. V případě remízy nižší než 3:3 či výhry Příbrami postupuje středočeský celek.

Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Příbram, baráž, 1. FK Příbram, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Magera, HC Škoda Plzeň

Zázrak se nekonal. Zbrojovka v závěru přišla o senzační obrat a s Příbramí remizovala 3:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.