Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Moravské derby pro Zbrojovku! Flinta doma porazila Znojmo 2:0

Šance na baráž jsou opět reálnější! Zbrojovka doma v neděli večer zvládla jihomoravské derby se Znojmem a vyhrála 2:0. Gólově se zapsali Růsek a Štepanovský, kteří odehráli skvělý zápas. Brňané díky tomu ztrácí na třetí místo, zaručující boj o postup, už jen pouhý bod.

Prvního gólu se zhruba dvě tisícovky diváků dočkaly už ve 22. minutě, po krásné akci se sám před znojemským brankářem Bučkem objevil brněnský Štepanovský a střelou mezi nohy poslal Zbrojovku do vedení - 1:0.

To vydrželo až do druhé půle, do které vstoupila Zbrojovka velmi bojácně. A mohlo být zle, po desetiminutovce, kdy Znojmo ovládalo hru, se před debutujícím domácím brankářem Floderem objevil znojemský záložník Kunc, brněnský brankář však krásným zákrokem podržel a odměna přišla náhle.

O pět minut později totiž přišla nejkrásnější akce zápasu. Kombinace třech brněnských hráčů, jenž by snesla měřítko evropského fotbalu. Pavel Eismann se po narážečce uvolnil na křídle, poslal nadýchaný centr do vápna, kde se důrazně prosadil Růsek a povedenou hlavou na zadní tyč zvýšil náskok na konečných 2:0. 

FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0) 1. SC Znojmo

FC Zbrojovka Brno: Floder – Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš (65. Pachlopník), Krejčí, Šumbera (84. O. Vintr) – Škoda, Magera (59. Růsek).

1. SC Znojmo: Buček – Cihlář, Avdić, Maksić, Helísek – Šmehyl, Machalík, Kunca, Teplý (55. Kuffour), Dramé – Beganović (82. Mudra).

Branky: 22. Štepanovský, 76. Růsek.

Diváci: 2718

 

Foto Zbrojovka Brno / Martin Tajč

Štítky zbrojovka, znojmo, výhra, Orli Znojmo, Brno, FC Zbrojovka Brno, Pavel Eismann, HC Škoda Plzeň

Moravské derby pro Zbrojovku! Flinta doma porazila Znojmo 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.