Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Zbrojovka splnila roli favorita. Z jihu Čech veze tři body a dostala se na dosah barážovým příčkám

Zbrojováci udělali důležitý krok v boji o postup do nejvyšší fotbalové ligy. V nedělním utkání na hřišti Táborska splnili roli favorita a díky vítězství 2:1 se přiblížili na pouhé dva body na třetí Hradec Králové.

Domácí Táborsko sice započalo duel aktivněji, ale nedostalo se k přímému ohrožení Halousky v bráně Brna. Zbrojovka pomalu přebírala otěže zápasu a ve dvacáté minutě poprvé udeřila. Pavel Eismann poslal svůj typický centr do pokutového území, kde se nacházel Lukáš Magera. Magerův pokus dokázal brankář domácích vyrazit, ale jen do prostoru kde stál Michal Škoda, jehož pokus zastavila až síť - 0:1. Vstřelený gól “Flintu” nakopl a Brňanů bylo rázem plné hřiště. V devětadvacáté minutě dostala Zbrojovka k dispozici volný kop z nebezpečné pozice. Podobně jako v utkání s Ústím si jej vzal na starost Damián Bariš, ale jeho pokus o kousek minul prostor vymezený třemi tyčemi.

Krátce po šanci Bariše se dostal k zakončení Škoda, jeho hlavička mířila pro břevno domácí svatyně, ale gólman Šiman si poradil a míč vyrazil do bezpečí. Zbrojovka i nadále tlačila a vytvářela si šance. Ve 40. minutě se k zakončení z těžké pozice dostal Magera, ale hostující kapitán trefil jen tyč. Zaváhání Magery však dokázal napravit dvě minuty před půlí Šimon Šumbera, jenž zakončil kombinaci tria Sukup, Štepanovský, Magera a poslal míč do domácí branky - 0:2. Zbrojovka tak po poločase vedla nad Táborskem 2:0.

Druhý poločas začal mírným tlakem Zbrojovky, ze kterého vypramenil kupříkladu Šumberův centr na Škodu, s tím si však defenzíva Táborska dokázala poradit. S čím už si poradit nedokázala byl centr Eismanna, jenž se odrazil k jednomu z domácích, jeho odklizení míče však bylo tak nepřesné, že se ke střele dostal Michal Škoda, ale střelec první branky nechal vyniknout brankáře Šimana. S postupujícím časem se utkání začalo přiostřovat. Krátké ošetření si po jednom ze soubojů vynutil Růsek, či Štepanovský.

Snížení domácího celku přišlo v 67. minutě. Ke střele se odhodlal David Březina, jehož rána byla před Halouskou tečována takovým způsobem, že hostující brankář již zareagovat nedokázal - 1:2. Následně se ze hřiště poroučel Magera, jehož nahradil běhavější Přichystal. Zbrojovka mohla jít zpět do dvoubrankového vedení v 80. minutě, kdy mohl hrubku Šimana potrestat Škoda, bohužel pro Brno si jeho lob nenašel cestu do sítě, ale jen do rukavic brankáře Táborska, jenž se stihl vrátit na svou pozici. V závěru mohl navýšit prchající Přichystal, ale jeho brejk zastavil pomezní zdviženým praporkem - ofsajd. Ten samý hráč se prodral do šance i v předposlední minutě nastavení, ale odmítl možnost definitivního rozhodnutí a přestřelil bránu. Příliš ho to však mrzet nemuselo, neboť Zbrojovka dokázala vedení udržet a připisuje si tři cenné body!

 FC MAS Táborsko 1:2 (0:2) FC Zbrojovka Brno

FC MAS Táborsko: Šiman – Šandera (65. Klusák), Březina, Navrátil (C), Hasil – P. Pilík, Ad. Čermák, Gebert (76. Schramhauser), M. Kučera, Ch. Frýdek – Kopřiva (54. Musiol).

FC Zbrojovka Brno: Halouska – Sukup, L. Krejčí, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský (78. Bartolomeu), Bariš (61. Sedlák), Růsek, Šumbera – Magera (C) (67. Přichystal), Michal Škoda.

Branky: 67. Březina - 20. Škoda, 43. Šumbera

Žluté karty: 25. Navrátil, 33. Březina (všichni Táborsko) – 32. Magera, 57. Sukup, 66. Sedlák, 87. Přichystal (všichni Brno).

Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Mojžíš

Diváci: 836

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Mas Táborsko, výhra, okres Tábor, Česko, Lukáš Magera, FC Hradec Králové, HC Škoda Plzeň, HC Kometa Brno, Michal Škoda, FC Zbrojovka Brno, Šimon Šumbera, Pavel Eismann

Zbrojovka splnila roli favorita. Z jihu Čech veze tři body a dostala se na dosah barážovým příčkám  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.