Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Debakl jako Brno! Zbrojovka v prvním domácím zápase zdecimovala Viktorku Žižkov 6:0

Vstup před domácí fanoušky jako z říše snů. Zbrojovka se v neděli na Srbské představila v prvním domácím zápase jarní části druhé nejvyšší fotbalové soutěže a pro fanoušky to bylo představení ukázkové. Pražskou Viktorii Žižkov Brňané převálcovali rozdílem šesti branek. Čtyři přitom stihli nasázet už do poločasu.

Zbrojovka měla do prvního domácího utkání jara snový vstup. Hned v sedmé minutě měla ve své moci úvodní branku duo Škoda –Magera, ale brankář Soukup jejich úmysl zastavil. O tři minuty později byl ale už krátký na akci domácích. Štepanovského centr odvrátila hostující defenzíva jen k Pavlu Eismannovi, jehož pokus zpoza vápna zapadl přesně k tyči – 1:0. Srovnat mohl Sukisa, ale v jasné šanci nedokázal využít volného prostoru před Halouskou a poslal míč mimo prostor brány.

Na konci druhé dvacetiminutovky to bylo o dva góly. Šumberův centr přistál přímo u Petera Štepanovského, jenž z bezprostřední blízkosti dostal míč za brankovou čáru podruhé – 2:0. Netrvalo to dlouho a Srbská mohla jásat potřetí. Rohový kop poslal Eismann do prostoru, kde operovali jen domácí hráči a Jakub Šural hlavou upravil na 3:0. Diváci na stadionu ani nestačili usednout a radovali se počtvrté, jejich radost však přerušil praporek rozhodčího, jenž odhalil Škodovo ofsajdové postavení a gól nebyl uznán.

Na čtvrtý zásah svěřenců Pavla Šustra si tak 2622 diváků počkalo až do devětadvacáté minuty, kdy hostující defenzíva nedokázala zastavit centr z pravé strany a míč se tak dostal k nejlepšímu střelci “Flinty” a Lukáš Magera přidal svůj desátý zásah – 4:0. Diváci se bavili a ke zvýšení jejich spokojenosti mohl přispět Michal Škoda, ale Růskův centr poslal jen do tyče. Poločas tak ovládl domácí tým poměrem 4:0.

Druhou půli začala Zbrojovka nejlépe jak mohla, ale radost Škody podruhé v zápase zastavil zdvižený praporek. Ano, i druhý gól brněnského útočníka padl z ofsajdu. Hra se následně uklidnila a domácí v klidu kráčeli vstříc výhře. Jejich náskok navýšil ve dvaašedesáté minutě Antonín Růsek, k němuž žižkovská obrana odvrátila míč po nenápadném centru. Střela brněnského mladíka zamířila přesně do odkrytého místa, a brankář Soukup se mohl popáté ohlédnout, jak se míč třepotá v síti jeho branky – 5:0.

Poklidně plynoucí hru rozvášnil v 68. minutě hostující Burda, jenž skluzem sestřelil novice na hřišti, Ondru Vintra. K údivu všech přítomných tasil rozhodčí Dubravský jen žlutou kartu. Smolařem dne se stal jednoznačně Michal Škoda, neboť dvacet minut před koncem dostal míč po krásné akci do sítě, ale jak už se stalo v utkání zvykem, tak i jeho třetí gól nebyl pro ofsajd uznán.

Šestý zásah svého týmu mohl přinést Vintrův centr, jenž se snesl na brankovou konstrukci hostujícího celku, bohužel pro Brno se však odrazil mimo bránu. Vintr pokračoval ve své aktivitě, ale po slalomu mezi obránci svou šanci zakončil jen do připraveného Soukupa. V předposlední minutě základní hrací doby se konečně dočkal i Michal Škoda. Agilní Vintr při kličce na brankáře Soukupa přišel o míč, ale ten se odrazil k jednatřicetiletému útočníkovi domácích, jehož čtvrtý gól v zápase byl konečně uznán. Zbrojovka tak zaslouženě ovládla druhý jarní zápas a do druhé části soutěže vkročila s jasnou vizí.

Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky zbrojovka, žižkov, výhra, debakl, FK Viktoria Žižkov, FC Zbrojovka Brno, Brno, Michal Škoda, HC Škoda Plzeň, Lukáš Magera, Antonín Růsek, Jakub Šural

Debakl jako Brno! Zbrojovka v prvním domácím zápase zdecimovala Viktorku Žižkov 6:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.