Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zbrojovka se v Prostějově na tribuně loučila s věrným fanouškem. Na hřišti nevybojovala ani bod

Smutek na tribunách, smutek na hřišti, bída v tabulce. Brněnští fotbalisté jeli do Prostějova s jasným úmyslem získat tři body, fanoušci si zase přáli důstojné rozloučení s dlouholetým věrným příznivcem brněnského týmu Dušanem "Drobkem" Duchoněm, který zesnul koncem minulého týdne. Spokojený nakonec z Brna nemohl být nikdo.

Utkání v Prostějově nabídlo hned tři pokutové kopy. Z toho prvního skóroval ve 28. minutě Lukáš Magera. Nutno však dodat, že gólu předcházelo hned několik gólových šancí Brňanů. „Už v prvním poločase jsme nějaké situace měli vyřešit lépe a přidat druhý gól. Možností jsme k tomu měli dost. To ale my bohužel neumíme, nedokážeme soupeři odskočit a trápí nás to. Pak přijdou momenty, které soupeře nakopnou a je z toho takový výsledek. Sám jsem ten druhý gól mohl klidně dát," prohlásil Magera. Těsně před hvizdem ukončujícím první půli mohl taktéž z penalty vyrovnat domácí Kroupa. Bývalý brněnský hráč však trefil jen tyč.

Chybu svého kolegy napravil v druhé půli až Koudelka. Kryštůfek nedovoleně fauloval Kroupu a sudí opět ukázal na bílý puntík. Prostějovský Koudelka se nemýlil - 1:1. Zbrojovka pak zamkla soupeře na dlouhé minuty, bohužel výsledkem byly jen nepřesné centry a zblokované střely. „Měli jsme tlak, ale nedokázali jsme ho přetavit v gól. Někdy jsme bláznili až moc, přišlo mi, že útočíme v devíti lidech a vzadu zůstával jen Vrašťa s Kryštym. Chtěli jsme vyhrát, to je jasné, ale za stavu 1:1 nejde zapomínat ani na zabezpečenou obranu, soupeř nás z toho pak trestal," uvedl Magera.

Narážel tak na situaci z poslední minuty, kdy se z přímáku nádherně trefil ukrajinský talent Žikol. Prostějov tak doma na poslední chvíli urval 3 body.

Z Prostějova odjížděli naštvaní fanoušci

Celá situace mrzí o to více, že se do Prostějova vydal početný dav fanoušků, který Zbrojovce vytvořil domácí prostředí. „Samozřejmě - fotbal se hraje pro lidi a my je takovými zápasy spíš odrazujeme. Nemůžeme se pak divit, že nejsou spokojení, protože k některým situacím na hřišti přistupujeme špatně. Je potřeba se fandům omluvit, a to hlavně výkonem na hřišti, tak jako se nám to povedlo doma s Budějovicemi. Takhle naivně hrát nemůžeme, a už vůbec ne za Brno," uzavřel Magera.

 

Autoři | Foto Zbrojovka Brno | Zdroj Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Prostějov, prohra, Fanoušci, drobek, 1. SK Prostějov, FC Zbrojovka Brno, Lukáš Magera, Brno, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka se v Prostějově na tribuně loučila s věrným fanouškem. Na hřišti nevybojovala ani bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.