Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brněnský matador Jan Polák vyměnil Zbrojovku za Prostějov. Jeho odchod provázely kontroverze

Zbrojovku v uplynulém týdnu opustil jeden z nejlepších odchovanců posledních dekád, zkušený záložník Jan Polák. Středopolař, který odehrál i stovky zápasů v německé Bundeslize, zamířil do konkurenčního druholigového Prostějova. V médiích a na sociálních sítích se objevily informace, že za odchodem stála špatná komunikace ze strany klubu. Vedení Zbrojovky to popírá.

Jan Polák patřil v posledních dvou sezonách za základní stavební kámen týmu. Na konci uplynulé sezóny trápilo však sedmatřicetiletého záložníka zranění. Jeho start do nové sezony v duhé lize tak visel ve vzduchu. Podle klubu se kvůli tomu sešel majitel Zbrojovky Václav Bartoněk s hráčem už v dubnu. „Jan Polák se vyjádřil, že v roli hráče již nehodlá pokračovat kvůli zdravotnímu stavu,“ tvrdí klub v oficiálním prolášení.

Zbrojovka mu tehdy nabídla pokračování ve sportovním úseku. „Tuto nabídka hráč odmítl s odůvodněním, že je příliš časově zatěžující a po skončení kariéry chce více času věnovat rodině, což klub akceptoval,“ stojí v klubovém prohlášení.

Klub se však odle svých slov stále nevzdával a zkušenému lídrovi nabídl manažerskou pozici. „Závěr z této schůzky byl, že téma manažerské pozice zůstane otevřené a obě strany se k němu vrátí po konci ligového ročníku,“ dodává zpráva.

Po návratu Jana Poláka z dovolené napsal v čerenci majitel klubu Václav Bartoněk Polákovi SMS se žádostí o schůzku. „Následně přišla od Jana Poláka odpověď také formou SMS, že se na schůzku dostavit nemůže a že je celý týden zaneprázdněn. Termín, který by mu vyhovoval, bohužel nenabídl a majitele klubu od této doby již nijak nekontaktoval,“ stojí ve zprávě. 
„Není pravda, že klub s hráčem standardně nekomunikoval. Klub tedy sportovní veřejnosti a našim fanouškům nechává na zvážení, kde leží pravda,“ stojí si za svém Zbrojovka.

Prostějov je zatím ve druhélize se ziskem pěti bodů na 5. místě, tedy o dvě příčky výše než Brno. Hanácký celek se s moravským setká poprvé 25. srpna na půdě Prostějova.
 

Autoři | Foto 1. SK Prostějov

Štítky Jan Polák, odchod, Prostějov, Zbrojovka, 1. SK Prostějov, Německá fotbalová Bundesliga, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský matador Jan Polák vyměnil Zbrojovku za Prostějov. Jeho odchod provázely kontroverze  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.