Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Naděje na záchranu už je minimální. Zbrojovka na Dukle ztratila vedení a prohrála 2:1

Měla to být bodová vzpruha do bojů o záchranu. Poslední naděje. Odrazový můstek. Stalo se z ní smutné memento celé sezóny - dobrý výkon v začátku, gólové vedení, studená sprcha, hořký konec. Fotbalisté Zbrojovky podlehli Dukle na Julisce 2:1 a v tabulce zůstávají poslední.

Zápas se přitom pro Brno vyvíjel dobře. Zbrojovka se ujala kormidal, když se k dorážce dostal ve 31. minutě Michal Škoda a propálil brankáře Radu - 1:0 pro Zbrojovku!

Jenže namíchaný beton Brnu nevydržel dlouho. Naopak. Na vyrovnání se nepodepsala ani genialita pražských hráčů, jako blbost těch brněnských. Po laciné chybě jednoho ze stoperů se dostal k míči Holík a propasíroval míč pod Halouskovým ramenem až do brány - 1:1.

Po změně stran mohl v brněnské kabině vládnout ještě mírný optimismus - zbrojováci měli 45 minut na to, přihlásit se o záchranu soutěže. Nepřihlásili. Za to je navíc na druhé straně ztrestal Schranz, který si nikým nehlídán v 57. minutě seběhl na Podanéhé centr a hlavou uzemnil Brno na dno tabulky.

Situace v tabulce je kritická. Brno (20 bodů) zůstává poslední, Jihlava (26 bodů) navíc remizovala a Baník (22 bodů) s Karvinou (26 bodů) mají zápas k dobru. V příštím kole vyzve Zbrojovka doma Jablonec.

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 2:1 (1:1)

Branky: 43. Holík, 57. Schranz - 31. Škoda. Rozhodčí: Příhoda - Mokrusch, Myška. ŽK: Hanousek, Schranz (oba Dukla). Diváci: 2527.

Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný - Hanousek, Bilovský - Douděra (70. Holenda), Néstor, Holík (78. Kušnír) - Schranz (85. Brandner). Trenér: Hynek.

Brno: Halouska - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Polák (46. Sedlák) - Acosta, Kratochvíl, Škoda (70. Pilík), Ashiru (63. Bazeljuk) - Růsek. Trenér: Pivarník.

Štítky Zbrojovka, Dukla, prohra, záchrana, sestup, FK Dukla Praha, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno, Juliska, HC Škoda Plzeň, Michal Škoda, FC Baník Ostrava, FK Baumit Jablonec, MFK Karviná, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Naděje na záchranu už je minimální. Zbrojovka na Dukle ztratila vedení a prohrála 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.