Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Břevno, břevno, tyč. Zbrojováci neproměnili žádnou z šancí a s Karvinou pouze remizovali

Fotbalisté Zbrojovky vyzvali ve 22. kole první fotbalové ligy doma Karvinou. Pro domácí šlo o velmi důležitý zápas, protože před výkopem okupovalo Brno nelichotivou předposlední příčku. Případná výhra mohla Brňany alespoň na chvíli katapultovat ze sestupových pozic. Zbrojováci si v zápase vytvořili celou řadu šancí. Dvakrát orazítkovali břevno, jednou tyč. Síť však nerozvlnili ani jednou.

Brňané vstoupili do zápasu s jasnou převahou. Jejich snahu mohl korunovat v 16. minutě uruguayský špílmachr Rafael Acosta, který se z voleje opřel do balónu a nádhernou střelou orazítkoval břevno. Chuť si brněnští mohli spravit ve 22. minutě, kdy dostali parádní příležitost v podobě přímáků těsně za vápnem. Škodova střela nakonec netrefila ani bránu,

Oproti tomu Karviná pořádně zahrozila až začátkem druhé půle. Proti Budínského trestňáku se však krásně blýskl Melichárek.A střelecké trápení Brna pokračovalo. V největší šanci nejen zápasu, ale dost možná i sezóny se ocitl Zikl se Škodou. První jmenovaný orazítkoval hlavičkou břevno, míč se odrazil ke Škodovi a ten při prázdné bráně nasměřoval balon opět jen do tyče. V posledních minutách stupňovalo Brno svůj tlak, těsně před koncem se v závaru před Karvinskou brankou objevil míč před jedním z brněnských hráčů, případná vítězsná střela bohužel pro Brno trefila pouze jednoho z obránců. 

Brno se díky zisku jednoho bodu dostalo na úroveň Slovácka, od sestupového pásma se však odlepit nedokázalo.

Zbrojovka Brno - MFK Karviná 0:0

Rozhodčí: Berka - Hájek, Flimmel. ŽK: Lutonský, Krejčí, Pilík - Šisler, Panák. Diváci: 3093.

Brno: Melichárek - Vraštil, Pavlík, Kryštůfek, Lutonský - Acosta, Kratochvíl (32. Krejčí), Sedlák (86. Pilík), Juhar - Škoda - Zikl (70. Bazeljuk). Trenér: Pivarník.

Karviná: Le Giang - Čolič, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler - Voltr (66. Lingr), Janečka (59. Panák), Budínský, Kalabiška (90. Weber) - Wágner. Trenér: Mucha.

Autoři | Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Karviná, šance, fotbal, remíza, MFK Karviná, FC Zbrojovka Brno, Brno, Rafael Acosta, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břevno, břevno, tyč. Zbrojováci neproměnili žádnou z šancí a s Karvinou pouze remizovali  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.