Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zbrojovka otevřela jarní část sezóny prohrou na Bohemce. Rozhodla penalta

Jak na nový rok, tak po celý rok. Doufejme, že se tohle rčení nevztáhne v nové části sezóny také na Zbrojovku. Ta v sobotu odehrála první kolo jara u klokanů v Ďolíčku a padla zásluhou penaltového kopu. Brňané nevyužili ani početní převahy, kterou měli přes 25 minut.

Pro trenéra brněnských Romana Pivarníka to byl velmi speciální zápas. Vracel se totiž do svého bývalého angažá u pražských Bohemians v den vlastních 51. narozenin. Dáreček však od vlastních svěřenců nedostal, naopak. V bojovném zápase bylo na obou stranách šancí pomálu. Brňané přitom rozhodně netahali za kratší provaz a chvílemi byli lepším týmem. 

Co naplat. V 63. minutě se mezi obránci objevil Mašek a Melichárek musel zasáhnout - penalta pro Klokany. Sám faulovaný Mašek ji posléze proměnil - 1:0 pro domácí. Necelé tři minuty poté však zelenobílí darovali Brňanům příležitost ke srovnání. Po druhé žluté šel horkou vodu do sprch otestovat Luts. Ani téměř 30 minutová převaha o jednoho hráče však ke gólu nevedla.

Bohemka si díky třem bpdům zajistila 6. místo v tabulce. Naopak Zbrojovka se kvůli výhře Jihlavy nad Slavií dostala k sestupové zóně na pouhé dva body.


Bohemians 1905 1:0 (0:0) FC Zbrojovka Brno

Bohemians 1905: Fryšták – M. Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocić – Reiter (77. Vaníček), Jindřišek – Mašek (71. Švec), M. Hašek, Luts – Nečas (82. Kabajev)

FC Zbrojovka Brno: Melichárek – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Vraštil – Polák – Acosta (60. Ashiru), Pilík, Krejčí, Lutonský (75. Juhar) – Zikl (67. Škoda).

Branky: 63. Mašek (pk)
Rozhodčí: Franěk - Arnošt, Boček
Žluté karty: 27., 66. Luts - 15. Kryštůfek, 50. Krejčí, 83. Sukup
Červená karta: 66. Luts

Diváci: 3855

Foto Zbrojovka Brno

Štítky Zbrojovka, Bohemka, prohra, Bohemians 1905, Brno, Ďolíček, FC Zbrojovka Brno, Roman Pivarník, SK Slavia Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Škoda Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zbrojovka otevřela jarní část sezóny prohrou na Bohemce. Rozhodla penalta  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.