Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské volejbalistky přejely Liberec bez ztráty setu

Extraligová sezóna 2017/2018 vstoupila do druhé poloviny, a tak se Královo Pole střetlo s Libercem letos už podruhé, tentokrát na domácí palubovce. Utkání přitom slibovalo napínavou podívanou, protože oba týmy jsou momentálně v tabulce přímými konkurenty. Rozuzlení ale přišlo rychle: Brno Dukle nedalo šanci a přehrálo ji 3:0 na sety. Liberec tím pádem i ve druhém vzájemném střetnutí hledal na Královo Pole vítězný recept marně.

„Moc děkuji svým kolegům v realizačním týmu, protože na tento zápas jsme se v přípravě opravdu hodně nadřeli. Hráčky tento týden jak v přípravě, tak dnes v utkání, splnily z 99 % všechno. Samy vidí, jak lidé okolo nich pracují a co všechno jim mohou dát, aby se cítily co nejlépe připravené – a pokud to potom zrealizují, dostane se jim ta správná odpověď," pochválil své svěřenkyně Marek Rojko. „Když jsem viděl, že nenastoupí první nahrávačka Liberce, věděl jsem, že se některé věci můžou změnit. Dokonce jsme zvládli i vysoké prohrávaní ve třetím setu, což svědčí o naší vnitřní síle. Tohoto vítězství si strašně vážím, protože bylo odmakané už pár dní předtím. Hráli jsme navíc s mladým liberem, protože Nikola Vaňková byla nemocná. V posledních utkáních hrajeme dobře a tento týden jsme navíc ukázali v přípravě, režimu, v chování hráček i v zápase, jak by to s týmy jako je Liberec mělo vypadat,“ dodal.

Hostující Liberec se v Brně musel na domácí Královo Pole dotahovat hned od začátku prvního setu – svěřenkyně Marka Rojka si vytvořily v úvodu dějství dvoubodový náskok, a ten během celé sady postupně navyšovaly. V koncovce setu pomohla ke konečnému vítězství Brna 25:15 dlouho sérií na servisu (včetně dvou es) Flavia Assis.

Druhý set byl ve znamení raketového nástupu domácích a na podání opět zářila brazilská smečařka Flavia Assis (7:1). Liberecké volejbalistky hledaly recept na brněnskou hru marně, Brno naopak pokračovalo ve svém tlaku a v druhé sadě dovolilo hostujícím uhrát pouhých 14 bodů. V dresu Králova Pole se dařilo Gabriele Kopáčové, která v setu zaznamenala hned 9 bodů.

V následujícím dějství Liberec zkoncentroval hru, a byl to tentokrát tým Josefa Smolky, který se ujal vedení 3:6 a dokázal ho zvýšit až na rozdíl šesti bodů (6:12). Domácí to nezlomilo, a tak za stavu 15:16 začaly liberecké naděje na zvrat v utkání pohasínat. Brněnské hráčky pak nejprve srovnaly na 18:18 a při podání kapitánky Ivany Zburové odskočily až na 21:18. Liberec sice ještě skóre dotáhl (21:21), to však byla z jeho strany konečná. Brno si naopak závěr setu pohlídalo – vyhrálo ho poměrem 25:22 a zaslouženě si připsalo do tabulky tři vítězné body.

„Jsme moc spokojení, tenhle výsledek jsme úplně nečekaly – vypadá, že byl hladce 3:0, ale určitě jsme věděly, že utkání jednoduché nebude. Na zápas jsme se připravovaly od pondělí a myslím si, že to bylo vidět. Zkoncentrovaly jsme se od prvního míče a na hřišti nechaly své srdce i bojovnost. Dnes jsme hrály jako tým,“ usmívala se po utkání kapitánka Ivana Zburová.

KP Brno - VK DUKLA Liberec 3:0 (25:15, 25:14, 25:22)

Autoři | Foto Ondra Driml

Štítky Liberec, Královo Pole, Brno, Ivana Zburová, Marek Rojko, volejbalista, VK Dukla Liberec, VK Královo Pole, Josef Smolka, Gabriela Kopáčová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské volejbalistky přejely Liberec bez ztráty setu  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.